ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-10-2015, ora 09:28

Scurtmetraj iesean premiat la Timishort

Articol de Madalina Irimia
Productie ieseana, scurtmetrajul „Ocupat” a primit premiul pentru cel mai bun film romanesc in cadrul celei de-a VII-a editii a Festivalului International de Film Timishort, desfasurata la Timisoara in perioada 15-18 octombrie 2015.

„Ocupat”, scris si regizat de Octav Chelaru, dezvolta, timp de 20 de minute, povestea emotionanta a unei tinere in timpul unei inmormantari, conturand probleme existentiale profunde. Scurtmetrajul este filmat dintr-un singur cadru secventa, in intregime in baie.

„Am facut acest film ca un exercitiu asupra unei teme vesnic prafuite si, in acelasi timp, mereu atragatoare: relatia cu moartea. Cu ajutorul unei echipe care a fost alaturi de mine trup si suflet si al unor actori remarcabili, care in foarte putina vreme vor concura cu establishment-ul din Bucuresti, am incercat sa gasim mijloace de expresie simple si oneste, in primul rand ca sa ne putem incadra in singura de zi de filmare alocata, si, in al doilea rand, ca sa spunem povestea frust si direct. Restul a fost doar sansa”, a declarat Octav Chelaru.

Filmul ii are in distributie pe actorii ieseni Delu Lucaci, Alex Iurascu, Anne-Marie Chertic si Ionus Cornila, iar coproducator este Lucian Dan Teodorovici, cunoscut regizor si scenarist. Din echipa au mai facut parte si directorul de imagine Tudor Platon, sunetistul si monteurul Stefan Azaharioaiei, alaturi de scenografa Mihaela Popescu.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii