ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-04-2013, ora 17:55

Scrisoare deschisa a Primariei Municipiului Iasi cu privire la situatia Hotelului Traian

Articol de Alexandra Stefanescu

Primaria Municipiului Iasi respinge categoric acuzatiile calomnioase aduse in presa de catre conducerea Hotelului Traian. “Monumentele istorice ale orasului nostru sunt in permanenta atentie a municipalitatii, ca dovada fiind sumele considerabile investite in proiectele care conserva si pun in valoare centrul vechi si istoric al orasului nostru. Primaria Municipiului Iasi respinge sofismele ieftine ale grupului de afaceri controlat de catre Danut Prisecariu si subliniaza diferenta intre respectul fata de un monument istoric si o afacere privata, condusa cu mai multa sau mai putina pricepere de catre administratorii temporari. Din contra, tocmai respectul fata de monumentul respectiv, in speta Hotel Traian, ar fi trebuit sa oblige conducerea societatii comerciale sa acorde mai multa respect fata de situatia imobilului”, anunta Primaria Iasi.

Stimati ieseni,

Primaria Municipiului Iasi este un partener onest al oricarui investitor privat care creeaza locuri de munca si pune in valoare patrimoniul orasului. Dar nu putem ceda presiunilor unei grupari economico-politice cu interese personale si pecuniare in centrul istoric al Iasului.

Atragem atentia ca patronatul societatii care administreaza Hotel Traian are, in momentul de fata, datorii de 213.478 lei (peste 2,13 miliarde de lei vechi) catre autoritatile locale! Datorii pe care refuza cu obstinatie sa le achite!

Poate asa se explica atacurile furibunde ale postului de televiziune TeleM Iasi, patronat de acelasi om de afaceri, la adresa Primariei Municipiului Iasi, dar si a altor autoritati locale si centrale! Nu vom transforma Piata Unirii in parcarea lui Danut Prisecariu! In alta ordine de idei, municipalitatea ieseana nu a refuzat niciodata dialogul cu administratia Hotelului Traian. Dimpotriva. De ani si ani de zile, s-a sugerat actualei conduceri sa identifice o solutie pentru ca problema parcarii hotelului sa fie rezolvata. Sugestiile noastre s-au transformat in rugaminti si insistente, actualul patronat refuzand sa ofere un raspuns concret.

In paralel, grupul de afaceri condus de Danut Prisecariu a facut presiuni prin intermediul canalului media detinut pentru a transforma Piata Unirii, monument istoric, intr-o parcare subterana dedicata doar propriului hotel.

Cu acest lucru nu am fost si nu vom fi niciodata de acord! Piata Unirii este un simbol al istoriei Iasului, iar Primaria nu va face nicio concesie in fata intereselor pecuniare ale unora. Facem precizarea ca, in aceeasi locatie, Hotel Unirea a fost de accord sa plateasca o suma importanta pentru a folosi, temporar, cateva locuri de parcare, obligandu-se in schimb sa investeasca in constructia unei proprii parcari subterane, langa sediul Starii Civile. Este un exemplu de buna practica si buna-credinta in relatia dintre municipalitate si mediul de afaceri onest.

In plus, conducerea Hotelului Traian a avut ocazia sa participe activ la investitia in parcarea subterana de langa Starea Civila, pentru a beneficia de locuri de parcare – initiativa refuzata inexplicabil si fara motive serioase.

Danut Prisecariu = un dusman al proiectelor Iasului

Respectul fata de un monument istoric se arata prin fapte, nu prin vorbe. Reamintim ca grupul de firme condus de Danut Prisecariu este cel responsabil de devalizarea si distrugerea unui alt simbol al Iasului: Hanul „Trei Sarmale” din Bucium.

In ceea ce priveste locurile de parcare, pe vremea cand detinea Magazinul Moldova si a propus extinderea si transformarea acestuia intr-un mall, dl. Prisecariu s-a obligat prin contract sa investeasca in amenajarea unei parcari subterane. Municipalitatea a facut, cu buna credinta, toate demersurile necesare (inclusiv reorganizarea circulatiei publice in zona) pentru a facilita investitia. Nici pana in momentul de fata parcarea promise de dl. Prisecariu nu exista!

Dar cel mai mare rau facut Iasului de catre grupul de afaceristi controlat de Danut Prisecariu a constat in nenumaratele piedici puse cu o rautate inconstienta in calea realizarii celei mai mari investitii public-private din nord-estul Romaniei: ansamblul urbanistic Palas! Pentru a-si proteja maruntele afaceri de comert si retail, afaceristul mentionat a purtat prin tribunale zeci de oameni de buna credinta, a amenintat o investitie de 250 milioane de euro si a pus un pericol mii de noi locuri de munca create in municipiul Iasi.

In concluzie, Primaria Municipiului Iasi isi reafirma respectul deosebit fata de istoria Iasului si fata de aceia care iubesc cu adevarat Iasul. Tocmai din acest motiv nu vom ceda presiunilor ilegale si oneroase ale unui grup de afaceristi incapabili sa respecte legea si sa performeze in conditii de competitie onesta.”

Foto: commons.wikimedia.org

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii