A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728220849.2788.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Scrisoare deschisa a Agentiei de Monitorizare a Presei catre Victor Ponta: Abuz impotriva libertatii de exprimare la Iasi!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
02-06-2012, ora 09:10

Scrisoare deschisa a Agentiei de Monitorizare a Presei catre Victor Ponta: Abuz impotriva libertatii de exprimare la Iasi!

Articol de Cristian Amariei

Activewatch - Agentia de Monitorizare a presei a inmanat presei o scrisoare deschisa adresata premierului Victor Ponta. Masura se datoreaza faptului ca pe 31 mai, sase cetateni ai Iasiului au fost amendati cu cate 700 lei pentru ca au huiduit grupul in care se afla premierul si primarul Iasiului, Gheorghe Nechita, strigand „Hotii!” si „Tradatorii”.

Premierul Victor Ponta se afla la Iasi cu ocazia inaugurarii proiectului urbanistic Palas.

In textul scrisorii deschise sunt precizate urmatoarele:

“Consideram ca acest gest este un abuz al Jandarmeriei Romane, in traditia consacrata a ultimelor luni, si va atragem atentia ca, daca nu exista o reactie ferma din partea domniei voastre, vom crede ca a fost dictat de faptul ca primul ministru a fost huiduit in public.

Domnule Ponta, aveti ocazia sa demonstrati ca nu ati uitat felul in care, in primele doua luni ale anului, condamnati astfel de gesturi. De aceea asteptam o reactie la fel de dura din partea domniei voastre si in calitate de prim-ministru, asa cum ati avut-o din pozitia de lider al opozitiei. Speram ca nu veti tolera asemenea practici abuzive si contrare spiritului democratic si ca puteti da semnalul incetarii acestora.

In ultimele luni, organizatiile de drepturile omului au atras atentia in nenumarate randuri cu privire la astfel de incalcari ale drepturilor omului. Astfel de abuzuri impotriva dreptului la libera exprimare nu vor disparea pana cand cei responsabili nu vor fi trasi la raspundere. Mediul politic, mai ales membrii executivului, au datoria de a se delimita si condamna acest gen de abuzuri.

Reprezentantii Activewatch au amintit in finalul scrisorii deschise catre Victor Ponta si faptul ca in luna februarie 2012, acesta ar fi anuntat ca, in calitate de lider al PSD, va infiinta o comisie de cercetare a abuzurilor comise de fortele de ordine in luna ianuarie in timpul protestelor.

Asteptam sa infiintati aceasta comisie, careia noi si alte organizatii de drepturile omului, precum si participantii la protestele din ianuarie, sa ii putem transmite spre analiza dovezi relevante.”

Scrisoarea deschisa a fost semnata de presedintele organizatiei, jurnalistul Mircea Toma.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii