A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727680937.2966.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Scriitorul Mircea Eliade, in atentia studentilor de la Facultatea de Filosofie a UAIC
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
28-03-2012, ora 13:10

Scriitorul Mircea Eliade, in atentia studentilor de la Facultatea de Filosofie a UAIC

Articol de Madalina Irimia

Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice (FSSP) organizeaza dezbaterea „Mircea Eliade si generatia sa” joi, 29 martie, incepand cu ora 16.00.

Evenimentul este organizat in colaborare cu Cercul Studentesc de Istorie Moderna si Contemporana al Facultatii de Istorie si cu Societatea Culturala Chronos XXI.

Generatia interbelica – asa cum este numita generatia din care a facut parte Mircea Eliade, reprezinta din punctul de vedere al multor specialisti stalpul intelectual pe care se sprijina toata vietuirea romaneasca din prezent.

Iesita din mediul studentesc la inceputul anilor '20, ea reprezinta prima generatie din istorie, care da Romaniei alt curs, curmat din pacate, cu acordul occidentalilor, de senilele tancurilor sovietice in 1944.

Cei ce vor discuta despre aceste aspecte sunt decanul FSSP, prof. univ dr. Nicu Gavriluta, prin prelegerea „De ce este actual Mircea Eliade?” si cercetatorul din cadrul Centrul de Istorie si Civilizatie Europeana, dr. Corneliu Ciucanu, cu prelegerea „Mircea Eliade si generatia 27”

Dezbaterea va avea loc in Amfiteatrul II-8, localizat la etajul I, din Corpul A al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” dinb Iasi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii