A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661779.5799.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Scoala ieseana, celebrata in cadrul FIE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-05-2015, ora 09:30

Scoala ieseana, celebrata in cadrul FIE

Articol de Madalina Irimia
Ca si la precedentele editii ale Festivalului International al Educatiei, Inspectoratul scolar Judetean Iasi propune o suita de activitati initiate si planificate de reprezentantii institutiei, alaturi de cei ai unitatilor din reteaua de invatamant preuniversitar si ai altor parteneri educationali, in contextul parteneriatului institutional incheiat inca de la prima editie a manifestarii, cu scopul de a sustine si promova in plan national si international valorile culturale si educationale ale Iasului.

Prin participarea la acest proiect, conducerea Inspectoratului scolar Judetean Iasi isi propune realizarea unui echilibru intre activitatile curriculare si extracurriculare din scoli, in sensul permanentizarii unor bune practici educationale, culturale, sociale si comunicationale, compatibile cu idealurile unei societati democratice, europene, precum si promovarea unui dialog autentic intre institutiile implicate, parteneri si colaboratori”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrila, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.

Echipa de coordonare a evenimentelor asumate de invatamantul preuniversitar in cadrul FIE este condusa de prof. dr. Camelia Gavrila, inspector scolar general, si are urmatoarea componenta: prof. Mihai-Cezar Zaharia (inspector scolar), prof. Mihaela Apetroae (inspector scolar), prof. Sabina Manea (inspector scolar), prof. Irina Florian (inspector scolar), prof. Alla Apopei (inspector scolar), prof. Dumitru Cristescu (inspector scolar), prof. Irina Prodan (inspector scolar), prof. Constantin serban (directorul Palatului Copiilor Iasi) si prof. Dana Louise Barnea (directorul Colegiul National de Arta „Octav Bancila” Iasi).

Evenimentele organizate de Inspectoratul scolar Judetean Iasi si partenerii sai sunt grupate in patru domenii tematice. Sectiunea „Educatie” include, printre altele, editia a X-a a Concursului National Transcurricular de Lectura si Interpretare „Ionel Teodoreanu” (21 – 24 mai 2015), editie a carei gala de deschidere va avea loc joi, 21 mai, de la ora 16.00, la Teatrul National „Vasile Alecsandri”. In categoria „Ateliere de creatie. Arte vizuale” sunt incluse o serie de expozitii, ateliere si momente artistice sustinute de elevi zilnic in parcul din fata Teatrului National si pe pietonalul stefan cel Mare. De asemenea, domeniul „Cultura locala si divertisment. Spectacole” reuneste o serie de spectacole, ateliere, concursuri si demonstratii – artistice sau sportive – planificate la diverse unitati scolare sau baze sportive, cat si in Gradina Palas sau centrele FIE din cartierele iesene.

Nu in cele din urma, sectiunea „Proiecte educationale” reuneste cateva initiative culturale si umanitare, workshop-uri si spectacole, de amploare fiind editia a IV-a a manifestarii „Pasi de copil in Iasii marilor zidiri” – proiect cultural si umanitar, destinat unui numar de 400 de copii din mediul rural, cu palmares competitional si performante in proiecte scolare de anvergura. Trebuie subliniat si apreciat cum se cuvine faptul ca reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi si-au asumat sa stimuleze si incurajeze participarea elevilor din municipiul si judetul Iasi la activitatile (specifice varstei) din calendarul FIE.
     
Tag-uri: iasi, scoala, fie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii