A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664729.4362.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Scoala Gimnaziala Speciala Pascani, jud. Iasi se afla in selectia finala pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
26-04-2013, ora 06:08

Scoala Gimnaziala Speciala Pascani, jud. Iasi se afla in selectia finala pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala

Articol de Madalina Irimia

Lansata in septembrie 2012, competitia pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala si-a anuntat finalistii. Dintr-un total de aproape 2.000 de aplicatii provenind din 13 tari din Europa Centrala si de Sud- Est, 24 organizatii din Romania, care desfasoara proiecte de integrare sociala, au fost selectate pentru etapa finala a Premiului.

Si in acest an competitia a fost foarte stransa, cu un nivel foarte ridicat al proiectelor, atat din punct de vedere al inovarii sociale cat si prin prisma resurselor implicate si a rezultatelor obtinute. Dupa o evaluare riguroasa a aplicatiilor, membrii Comitetului de Selectie au ales 130 de finalisti din cele 13 tari participante (Romania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovacia si Slovenia).

Evaluarea aplicatiilor inscrise a fost completata de vizite in teren din partea unei echipe de experti a Fundatiei ERSTE. Acestea s-au desfasurat in perioada februarie-aprilie 2013 si au urmarit cunoasterea organizatiilor finaliste si a rezultatelor proiectelor care au produs o schimbare reala si relevanta in comunitatile lor.

Dejan Petrovic, Project Manager al Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala, prezinta concluziile vizitelor din teren: „Facand o comparatie cu aplicatiile din Romania din cadrul editiilor precedente, am remarcat ca anul acesta tot mai multe proiecte raspund nevoilor specifice din comunitatile lor si evidentiaza necesitatea rezolvarii lor. Ca si aplicantii din anii anteriori, organizatiile participante la aceasta editie si-au folosit experienta pentru a crea proiecte inovatoare care sa raspunda unor provocari noi, cu o tenacitate si pasiune exemplara.”

Cele 24 de organizatii finaliste din Romania au fost selectate dintr-un total de 355 aplicatii, iar 4 dintre proiecte sunt intreprinderi sociale. De asemenea, proiectele finaliste au in vedere integrarea sociala a umatoarelor grupuri de persoane dezavantajate: persoane cu dizabilitati fizice sau mintale (7 proiecte), persoane sarace (7 proiecte), minoritati etnice – romi (6 proiecte), copii si tineri (5 proiecte), femei (1 proiect), persoane care consuma droguri (1 proiect).

In etapa urmatoare, toate cele 130 de proiecte finaliste vor fi prezentate unui juriu international care va selecta cei 33 de castigatori. Din juriul international face parte si un reprezentant din Romania, Mona Nicoara – regizor si activist.

Castigatorii editiei 2013 ai Premiului pentru Integrare Sociala vor fi anuntati in cadrul ceremoniei de premiere, ce va avea loc in Viena, pe 27 iunie 2013.

In afara premiilor in bani in valoare totala de 610.000 euro, cei 33 de castigatori beneficiaza de suport in relatia cu presa, asigurat de consultanti specializati in Relatii Publice, pe o perioada de 2 ani (iulie 2013 - iunie 2015). De asemenea, organizatiile finaliste vor fi integrate in ERSTE Foundation’s NGO Academy (o platforma menita sa le permita dezvoltarea diverselor competente organizationale, cum ar fi: aptitudini de relationare cu mass media, dezvoltarea de intreprinderi sociale ca alternativa de finantare, dobandirea de aptitudini in zona de fundraising, dezvoltarea identitatii organizationale) si vor fi promovate in Reteaua de Integrare Sociala a Fundatiei ERSTE: www.socialintegration.org/network

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii