A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664243.7895.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Saptamana viitoare incepe Festivalul Martisorului la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-02-2015, ora 10:10

Saptamana viitoare incepe Festivalul Martisorului la Iasi

Articol de Madalina Irimia
De peste un deceniu, la Iasi, se deruleaza Festivalul Martisorului, un proiect al Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova, in parteneriat cu Primaria. Festivalul urmareste sa dea o sansa de exprimare martisorului traditional.

Scopul manifestarii din 2015, ajunsa la a XI-a editie, urmarit cu perseverenta si la editiile anterioare, il va constitui pastrarea si valorificarea valentelor martisorului arhaic, dar si cunoasterea semnificatiilor profunde pe care le presupunea punerea si purtarea, un anume timp, a acestui adevarat talisman romanesc.

Festivalul Martisorului se va desfasura pe pietonalul Stefan cel Mare, in perioada 26 februarie – 1 martie. Vor participa peste 30 de mesteri si artizani din intreaga tara. Asociatia Mesterilor Populari din Moldova are peste 100 de membri din toata tara si din Republica Moldova, cei mai multi fiind din domeniile prelucrarea lemnului si incondeierea oualor. Apoi urmeaza genurile impletituri, industrie casnica, masti, ceramica, port popular, podoabe etc. Criteriile de acceptare in asociatie vizeaza, in special, pastrarea, in esenta, a spiritului artei populare.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Tag-uri: iasi, festival, martisoare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii