ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-03-2014, ora 08:00

Saptamana aceasta au inceput lucrarile de reabilitare a Manastirii Golia – etapa a II-a

Articol de Alexandra Stefanescu

De cateva zile au inceput lucrarile la cea de-a doua etapa de reabilitare a Manastirii Golia. Pana in prezent au fost demontate in componente mai mici partile de lemn din biserica si au fost depozitate intr-un spatiu-anexa, unde a fost creat mediul ambiant optim. Aproape toate schelele interioare au fost montate, urmand ca de saptamana viitoare acestea sa fie predate celor 60 de artisti care vor restaura pictura murala.

Ordinul de incepere a lucrarilor a fost emis pe 17 februarie. Implementarea acestui proiect va dura 17 luni, adica pana la mijlocul anului 2015. Peste aproximativ trei saptamani vor incepe si lucrarile de infrastructura rutiera, ma refer aici la reabilitarea si largirea strazilor George Enescu si Golia si a stradelei Armeana. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 25 milioane lei, din care 20 milioane lei reprezinta contributia Uniunii Europene”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Castigatoarea licitatiei de executie a lucrarilor pentru cea de-a doua etapa a proiectului de reabilitare a Manastirii Golia este Asocierea SC Conest SA Iasi (lider) si SC General Construct SRL Suceava, valoarea contractului fiind de 18.952.565 lei, fara TVA.

Principalele lucrari incluse in proiect sunt:

1. Restaurare/conservare pictura murala interioara (2.490 metri patrati) si pictura pe lemn (iconostas si amvon – 190 metri patrati) - Biserica Manastirii Golia;

2. Lucrari edilitare (strada George Enescu, stradela Armeana si strada Golia), lucrari infrastructura (strada George Enescu, stradela Armeana si strada Golia), lucrari de peisagistica si mobilier urban, reabilitare grup sanitar Targu Cucu:

- Reabilitare strada George Enescu (reabilitare infrastructura stradala, lucrari edilitare, refacere trotuare);

- Reabilitare strada Golia, stradela Armeana (reabilitare infrastructura stradala, lucrari edilitare, refacere trotuare);

- Reabilitare grup sanitar Targu Cucu;

- Arhitectura peisagera;

- Mobilier urban finisaje urbane;

- Iluminat arhitectural (urban);

- Iluminat ornamental.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii