A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1731799776.0854.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Salvati Copiii extinde programul de reducere a mortalitatii infantile si in zonele rurale din judetul Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-05-2012, ora 13:00

Salvati Copiii extinde programul de reducere a mortalitatii infantile si in zonele rurale din judetul Iasi

Articol de Madalina Irimia

Salvati Copiii Romania extinde programul „Fiecare copil conteaza” in alte cinci judete din Romania, unde rata mortalitatii infantile inregistreaza valori ridicate: Botosani (13,4%), Suceava (11,2%), Iasi (9,8%), Vaslui (13,2%) si Neamt (10%).

Scopul programului este depistarea cauzelor vizibile sau ascunse ale mortalitatii infantile din aceste zone. In localitatile Ceplenita si Lungani, echipele programului vor lucra direct cu femeile gravide si cu copiii cu varsta intre 0 si 5 ani, pentru imbunatatirea controlului sarcinii si ameliorarea starii de nutritie si sanatate.

Programul „Fiecare copil conteaza”este un proiect de suflet pentru noi, anul trecut am reusit ca in comunitatile in care am actionat sa nu se mai inregistreze nici un deces printre copiii mai mici de un an, ceea ce pentru noi este un real succes. Speram ca prin implementarea si derularea mai multor programe de educatie parentala, printre care: prevenirea sarcinilor la varste fragede, ingrijirea nou-nascutilor si nutritia adecvata a mamei si copilului, dar si de educatie sexuala in scoli, in localitatile alese anul acesta, sa putem influenta numarul de decese in randul celor mici.”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Beneficiarii programului desfasurat anul acesta vor fi: 1000 de copii sub 5 ani, mame si gravide si 2500 de adolescenti si parinti. Programele de educare si informare vor fi sustinute de 20 de cadre medicale si lucratori in domeniul asistentei sociale (doctori de familie, asistenti medicali si mediatori sanitari) si 50 de voluntari.

Desi ratamortalitatii infantile din Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2010, Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata de 9.8 la 1000 de copii nascuti vii, in 2010 (conform Institutului National de Statistica).

Parte a campaniei mondiale Every One, proiectul initiat de Salvati Copiii Romania isi propune diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a numarului de decese in randul copiilor cu varsta mai mica de cinci ani, in perioada 2010 - 2015.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii