ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-11-2012, ora 03:59

Salvati Copiii Romania lanseaza in Iasi piesa de teatru “Decoded” pe tema sigurantei online pentru copii

Articol de Alexandra Stefanescu

Salvati Copiii Romania pune in scena pentru publicul iesean, intr-un cadru homeric, piesa de teatru “Decoded”, avand ca tema siguranta online a copiilor si a tinerilor, activitate desfasurata in cadrul proiectelor Virtual Stages Against Violence si Sigur.Info.

“Decoded” va avea loc luni, 5 noiembrie, incepand cu orele 15.00, la Ateneul Tatarasi din Iasi. La eveniment vor participa peste 230 de elevi si profesori din 12 institutii de invatamant. Reprezentatia din Iasi este cea de-a treia reprezentatie a piesei din cadrul turneului national “Decoded” care are ca scop promovarea utilizarii responsabile a Internetului in randul copiilor.

Piesa “Decoded” prezinta misterele din spatele monitorului iar personajele sunt eroii din legenda homerica a Troiei, care patrund in lumea contemporana pentru a ne impartasi din intelepciunea lor. Datorita situatiilor care reies si comparand schimbarile generate de continua dezvoltare a mediului digital, spectatorii vor intelege si vor descoperi care pot fi amenintarile mediului online in lipsa unei informari adecvate dar si opotunitatile oferite de acesta daca se adopta un comportament prudent in folosirea tehnologiilor moderne. Regia este asigurata de Armand Utma iar personajele sunt intruchipate de actori ai Teatrului National si tineri elevi de la licee cu specializarea Actorie. Organizarea activitatilor in Iasi a fost sustinuta de Ioana Nistor - Coordonatorul Centrului de Voluntariat Sigur.info Iasi. La eveniment vor fi prezenti si partenerii locali care au sprijinit aceasta activitate educationala nonformala: Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Inspectoratul de Politie Judetean Iasi si Casa Corpului Didactic Iasi.

Decoded a fost implementata in cadrul programului Virtual Stages Against Violence, care are ca obiectiv cresterea nivelului de informare si constientizare a tinerilor, parintilor si profesorilor cu privire la potentialele pericole online si evidentierea multiplelor beneficii pe care Internetul le poate avea asupra dezvoltarii copiilor. Piesa de teatru a demarat sub forma uneia dintre activitatile propuse de Salvati Copiii Romania in cadrul programului “Scoala Altfel”, initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, program care vizeaza implicarea la nivel national a elevilor si a profesorilor in activitati nonformale, cu scopul de a valoriza talentele, preocuparile extra-scolare si competentele in domenii cat mai diverse. Astfel, in saptamana 2-6 aprilie 2012, peste 600 de copii din 17 institutii de invatamant au urmarit reprezentatiile “Decoded” in Bucuresti.

Pentru mine piesa de teatru a fost o imbinare reusita de situatii reale si amuzante, dar din care am putut invata lectii esentiale pentru protectia mea pe Internet. Personajul meu preferat a fost virusul Patrocles de la care am invatat ca virusii pot parea foarte simpatici, insa, in final, daca ii lasam in viata noastra, vom avea de suferit atat noi, cat si cei apropiati” declara Mihai, 14 ani. “Sunt foarte fericita ca am participat la aceasta piesa de teatru si trebuie sa recunosc ca m-am regasit in Pentesilia, iar cand ajung acasa imi voi seta contul de Facebook privat si voi fi mult mai atenta la pozele pe care le postez” spune Anca, 17 ani.

     
Tag-uri: teatru, ateneu, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii