ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-06-2013, ora 13:01

Salvata in ultima clipa de un taximetrist! O femeie de 85 de ani din Iasi risca sa ramana fara 4700 lei

Articol de Alexandra Stefanescu

O batrana, de 85 de ani, a primit un apel telefonic de la o persoana necunoscuta care s-a recomandat a fi colonel si i-a adus la cunostinta faptul ca fiul ei a fost implicat intr-un accident rutier cerandu-i suma de 4700 lei pentru a nu face inchisoare.

Escrocul a facut comanda la un taxi, iar la scurt timp in fata locuintei batranei a ajuns un taximetrist care i-a spus ca a fost solicitat prin dispecerat sa vina la domiciliul acesteia si sa o duca la o sucursala bancara.

Femeia s-a urcat in taxi, a mers la o sucursala bancara de unde a scos suma solicitata, dar inainte de a efectua tranzactia, taximetristul si-a dat seama ca este vorba de o inselaciune si i-a transmis femeii acest lucru.

RECOMANDARI PENTRU PREVENIREA UNOR ASTFEL DE FAPTE:

- Verificati, pe un numar de telefon cunoscut deja, daca situatia de urgenta este reala;

- Nu dati curs instructiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind ca sunt avocati si reprezinta rudele „implicate in accidentul rutier”;

- Sunati la Politie, pe numarul de urgenta 112 sau la unitatea de politie pe raza careia locuiti, spuneti despre ce este vorba, interesati-va de existenta unui astfel de accident rutier si procedura legala in astfel de situatii.

De la inceputul anului si pana in prezent la nivelul municipiul Iasi au fost sesizate 55 de infractiuni de inselaciune/tentative la inselaciune comise prin metoda ACCIDENTUL RUTIER. Numai in ultimele 24 de ore fost sesizate Politiei 3 astfel de fapte (3 tentative), victime fiind persoane in varsta din municipiul si judetul Iasi. Politistii efectueaza verificari pentru identificarea autorilor si tragerea acestora la raspundere penala.

Infractorii au apelat telefonic victima, pretinzand ca sunt rude apropiate ale acestora (fiu, fiica, ginere etc.) si au afirmat ca au nevoie de diverse sume de bani intrucat au provocat accidente rutiere.

Victimelor li se cere sa transfere bani prin intermediul serviciilor de transfer de bani (MoneyGram sau Western Union).

De retinut ca infractorii incearca sa impiedice contactarea directa de catre potentiala victima a rudei „implicate” in accidentul rutier motivand ca acesta nu poate/nu mai poate vorbi intrucat este anchetata de politie si nu poate raspunde la telefon.

Foto: unimedia.info

     
Tag-uri: batrana, bani, inselaciune
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii