A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727677884.2232.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Salata verde combate insomnia
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
14-03-2012, ora 08:11

Salata verde combate insomnia

Articol de Madalina Irimia

Salata verde sau laptuca este o planta care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. Pe langa faptul ca aduce prospetime mancarii, este si foarte gustoasa.

Salata verde a inceput sa fie cultivata cu mii de ani in urma in zona bazinului mediteranean. Aceasta planta, care apartine familiei asteraceelor, era folosita in bucataria antica greaca si egipteana.

Potrivit medicului nutritionist Lygia Alexandrescu, exista mai multe feluri de salata verde si de multe ori nu stim care dintre aceste soiuri este cea mai buna. Ca regula generala, salata cea mai buna este cea care este cea mai bogata in fitoelemente, si anume salata cu frunzele mai inchise la culoare.

Desi salata verde contine 90% apa si are un continut foarte scazut de calorii, aceasta aduce un aport insemnat de acid folic, vitamina C, beta-caroten, potasiu si o substanta fitochimica numita lactucin, care are proprietati sedative.

Salata verde reduce riscul de boala cardiaca, cancer si combate insomnia.

Potrivit silueta-naturala.ro, medicul nutritionist Lygia Alexandrescu recomanda ca salata verde sa fie consumata in forma proaspata, insa aceasta poate fi preparata si ca supa de salata verde sau sote la cuptor. (RTV.net)

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii