ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-10-2013, ora 07:04

S-a incheiat pelerinajul! Moastele Sfintei Parascheva au fost mutate in Catedrala Mitropolitana

Articol de Madalina Irimia

Peste 220.000 de pelerini veniti din tara si strainatate s-au inchinat anul acesta la racla cu moastele Sf Cuvioase Parascheva care au fost depuse timp de cinci zile intr-un baldachin special amenajat in curtea Catedralei Mitropolitane.

Jandarmii spun ca numarul celor care au venit anul acesta sa se inchine la racla a fost mai mare decat in anii anteriori. Multi dintre acestia au stat chiar si cate 20 de ore la rand pentru a se inchina si ruga, pentru a-si sfinti hainele sau alte obiecte in speranta ca astfel vor trece mai usor peste problemele de sanatate, de familie sau cele profesionale.

De-a lungul celor cinci zile peste 900 de credinciosi care au venit la Iasi sa se inchine la moastele Sfintei au avut nevoie de ingrijiri medicale. De asemnea, jandarmii au dat in tot acest timp 90 de amenzi in valoare totala de 15.000 lei. In plus, doua persoane s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat.

Aseara, racla cu moastele Sfintei Parascheva a fost mutata in interiorul Catedralei Mitropolitane. Inainte de a fi duse in biserica, ramasitele Sfintei au fost purtate intr-o procesiune in jurul catedralei.

Moastele Sfintei Parascheva vor ramane in interiorul Catedralei Mitropolitane iar crestinii vor putea sa se roage in continuare la ele, in tot timpul anului.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii