A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719757006.1593.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

S-a inceput montarea liniilor de tramvai in CUG
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-10-2013, ora 09:25

S-a inceput montarea liniilor de tramvai in CUG

Articol de Madalina Irimia

In cadrul proiectului de reabilitare si modernizare a soselei Nicolina – CUG este prevazuta si montarea caii de rulare, pentru a reintroduce tramvaiul in aceasta zona. Circulatia vagoanelor a fost suspendata in CUG – Nicolina din 1997 din cauza starii defectuoase a caii de rulare.

Deocamdata, de saptamana trecuta, a fost montata pe amplasament calea de rulare si au inceput primele suduri intre segmentele de linie. Pana la finele acestui an, constructorul intentioneaza sa aseze linia noua pe o lungime de aproximativ un kilometru. Urmeaza, in cazul in care vremea va permite, sa fie turnat si betonul pe tronsonul liniilor montate.

Firmele de constructii care lucreaza in zona si-au propus ca in acest an sa toarne si stratul de uzura al carosabilului pentru a rezolva complet intersectiile din zona superioara a soselei Nicolina. In aceasta vara, au fost asfaltate ambele sensuri de mers de la pod Nicolina pana in zona Tehnopolis si au demarat sapaturile la linia de tramvai. In luna septembrie, s-a lucrat la pregatirea structurii suport a liniilor de tramvai si a turnarii zidurilor de sprijin, procedura fiind aproape finalizata pe tot tronsonul soselei. De saptamana trecuta, pe ruta Biserica ”Inaltarea Domnului” – Rond Vechi CUG, au fost montate plasele de armare si traversele si au fost amplasate segmentele de sina noua de tramvai.

In paralel cu lucrarile la linia de tramvai, pe tot tronsonul soselei Nicolina au inceput sapaturile pentru ingroparea retelelor electrice, de cablu si telefonie. Practic, pe portiunea trotuarelor, constructorii monteaza tuburile si canalele de vizitare pentru ca retelele de utilitati care sunt acum amplasate pe stalpi sa fie trecute in subteran. In acest moment se lucreaza la sapaturi pe zona Rond Vechi – Belvedere. De asemenea, pe pasajul Nicolina continua reabilitarea sensului de mers dinspre Podu Ros spre CUG. Dupa turnarea placilor de beton pentru structura pasajului, muncitorii monteaza in acest moment hidroizolatia si pregatesc stratul pe care se va turna asfaltul carosabilului.

Proiectul Axa Sud a fost demarat in acest an. Pana in iulie 2015, vor fi inlocuiti 8 kilometri linie simpla de tramvai, va fi reabilitata reteaua stradala pe o suprafata de 66.000 mp, vor fi modernizati 30.000 mp de trotuare si va fi amenajata o pista pentru biciclisti cu o lungime de patru kilometri. Totodata, vor fi amenajate trasee pentru introducerea cablurilor de date, cu camine de vizitare din 50 in 50 de metri. In paralel cu reabilitarea infrastructurii rutiere, vor avea loc lucrari de inlocuire si consolidare a placilor pasajului, a pilonilor de sustinere si a parapetilor. Valoarea totala a proiectului este de 87,6 milioane lei, din care aproximativ 70 de milioane provin din fondurile europene nerambursabile.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Tag-uri: linii, tramvai, Iasi, CUG
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii