ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-05-2012, ora 03:54

Retete simple pentru sosuri de vara

Articol de Madalina Irimia

Se spune ca tonul face muzica, iar sosul da gust salatei. Sosul sau dressingul este cel care transforma o salata banala intr-o bunatate. Daca acest sos este si o sursa de minerale si vitamine, totul impachetat in putine calorii si cat mai putine grasimi, atunci rezultatul este unul perfect.

Sosul verde este perfect pentru branza, carne si legume, fierte sau crude, este perfect in salate si este bogat in vitamine si minerale.

Ca sa faci sosul verde ai nevoie de 100-150 de grame de funze de spanac sau frunze de papadie. Iti mai trebuie o legatura mare de patrunjel, 50 de grame de nuci, patru linguri de ulei de masline, o lingura rasa de miere si doua linguri de suc de lamaie.

Verdeturile se spala si se scurg bine de apa. Curata nuca si piseaza-o usor. Pune toate ingredientele intr-un blender si omogenizeaza bine. Nu trebuie sa fie pasta, ci doar bine amestecate. Pune sosul intr-un vas, apoi adauga sare si piper dupa gust. Mai poti pune miere sau/si suc de lamaie, pana ajungi la gustul final, pe placul tau. Sosul se poate pastra pentru 24 de ore in frigider intr-un recipient inchis bine.

Sosul de busuioc se poate tine la frigider o saptamana. Sosul merge foarte bine alaturi de oua, branza si in salatele de rosii, la salata verde, la salata de fasole verde sau in salatele de cruditati. Este foarte bun alaturi de paste si orez.

Ca sa faci sos de busuioc ai nevoie de o ceapa mare, o legatura mare de busuioc proaspat, un catel de usturoi, o lingurita rasa de boia de ardei (iute sau dulce), sase linguri de ulei, trei linguri de otet balsamic rosu sau alb, o lingurita de miere, o lingurita rasa de sare. Din toate aceste ingrediente rezulta sos sufiecient pentru cinci-sase salate.

Curata ceapa si usturoiul. Pune toate ingredientele intr-un blender. Mierea o poti dizolva intr-o lingura de apa calduta. Pune sosul intr-un borcan. Mai pune sare si piper, dupa gust, daca este nevoie. Daca vrei un sos mai gros adauga o lingura de amidon de porumb si amesteca bine. Sosul se poate pastra la frigider, acoperit.

Sursa: ziare.com

Foto: rozealb.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii