ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-10-2014, ora 13:34

Reprezentantul lui Cristian Adomnitei in Consiliul de Administratie al Maternitatii „Elena Doamna” a fost singurul care a votat pentru demisia conducerii

Articol de Ana-Maria Onofrei

In aceasta dimineata, membrii Consiliului de Administratie (CA) de la Maternitatea „Elena Doamna“ s-au intrunit pentru a decide soarta conducerii spitalului, dupa ce Ministerul Sanatatii a cerut, in raportul intocmit, eliminarea din functie a managerului, dr. Emil Anton, si a directorul medical, dr. Razvan Socolov. Consiliul de Administratie, care este singurul care poate lua o astfel de decizie de demitere, este format din opt membri, din care insa doar sase au drept de vot, doi avand statut de „invitati“.

Membrii cu drept de vot sunt: un reprezentant al Directiei de Sanatate Publica (DSP), un reprezentant al presedintelui Consiliului Judetean Iasi, un reprezentant din partea Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF), un reprezentant al Colegiului Medicilor (CM) din Iasi si 2 reprezentanti ai plenului Consiliului Judetean Iasi (CJ) Iasi.

In Consiliul de Administratie, reprezentantul presedintelui Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, a primit un mandat ferm pentru a propune si a vota eliberarea din functie a managerului si directorului medical de la Maternitatea “Elena Doamna”.

Din cele 5 voturi exprimate, 3 au fost impotriva demiterii conducerii spitalului, o persoana s-a abtinut, singurul vot pentru demitere fiind cel al reprezentantului Presedintelui Consiliului Judetean Iasi.

Reprezentantul meu in Consiliul de Administratie al Maternitatii “Elena Doamna” a fost singurul care a votat, in urma mandatului pe care i l-am transmis, pentru demiterea conducerii de la maternitate. Incepand din acest moment, intreaga responsabilitate trebuie si va fi asumata de cei 4 reprezentanti ai Consiliului de Administratie care au votat impotriva demiterii, conducerea executiva a Consiliului Judetean Iasi nemaiavand niciun instrument legal pentru a interveni in vreun fel. Observ, cu tristete, ca sunt singurul care doreste ca adevarul sa iasa la suprafata in privinta evenimentelor tragice de la Maternitatea “Elena Doamna”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Foto: mediafax.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii