A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664280.6061.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Relu Fenechiu: „Aeroportul Iasi ar putea fi modernizat cu fonduri europene, investitia fiind de peste 70 de milioane de euro”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-07-2013, ora 16:00

Relu Fenechiu: „Aeroportul Iasi ar putea fi modernizat cu fonduri europene, investitia fiind de peste 70 de milioane de euro”

Articol de Madalina Irimia

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a anuntat astazi in cadrul unei conferinte de presa ca Aeroportul Iasi ar putea fi modernizat cu fonduri europene, investitia fiind cuprinsa intre 70 si 80 de milioane de euro.

Cat am fost in fruntea Ministerului Transporturilor una din principalele preocupari pe care le-am avut a fost Iasul. Si in acest sens am avut in vedere doua proiecte majore: dezvoltarea aeroportului Iasi si autostrada Iasi- Targu Mures-Turda. In ceea ce priveste aeroportul Iasi doua sunt obiectivele de care m-am ocupat in mod direct. Primul a fost acela al dezvoltarii infrastructurii aeroportuare si in acest moment dupa studiul facut de consultantul Comisiei Europene, Jaspers, trei aeroporturi vor fi finantate in perioada 2007- 2013: Iasi, Oradea si Craiova. Iasul este primul care va fi finantat. In aceasta perioada se realizeaza un studiu de oportunitate pentru a se vedea care este modelul optim care va fi finantat, fiind trei sau patru variante de finantare. Cert este ca intentionam sa finantam din fonduri europene intre 70-80 de milioane de euro pentru dezvoltarea intregului aeroport din Iasi si nu numai pentru prelungirea pistei asa cum propusesem initial. Am obtinut o facilitate uriasa din partea Comisiei Europene pentru toate programele si nu numai pentru Programul Operational Sectorial de Transport asa incat vor putea fi decontate si cheltuielile de la buget facute pana in acel moment . Vom incerca sa decontam toata lucrarea de la aeroport pe fonduri europene , vom returna acei bani investiti pana la acel moment de Consiliul Judetean iar Consiliul Judetean va putea cu acei bani sa faca alte investitii. Am reusit sa conving Tarom pentru ca Iasul sa fie un hub international. Cred ca niciodata nu s-a mai intamplat ca de pe aeroportul Iasi si spre aeroportul Iasi sa avem atatea destinatii internationale”, a declarat Fenechiu.

     
Tag-uri: finantare, aeroport, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii