A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661671.6791.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Regulamentul parcarilor, in dezbaterea Consiliului Local
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-09-2013, ora 14:16

Regulamentul parcarilor, in dezbaterea Consiliului Local

Articol de Madalina Irimia

Sedinta Consiliului Local este programata vineri, 27 septembrie. Pe ordinea de zi se afla 60 de proiecte de hotarare.

Consiliul Local va hotara in sedinta lunii septembrie reglementarile cu privire la locurile de parcare. Regulamentul propus de municipalitate a fost prezentat in dezbatere publica de acum trei luni, alesii locali fiind acum responsabili de forma finala, ce va fi aplicata in oras.

Proiectul prevede ca locurile de parcare special amenajate sa devina cu plata, fiind incluse aici si locurile de parcare de la marginea carosabilului pe strazile unde este permis acest lucru.

In acest moment, vor intra sub incidenta regulamentului 1.173 de locuri in parcarile publice existente si 3.355 de locuri marcate pentru parcare la marginea carosabilului, urmand ca numarul acestora sa fie extins odata cu noi amenajari. Regulamentul parcarilor cu plata va functiona in zilele lucratoare intre ora 8 si 20, iar sambata intre ora 8 si ora 13.

Ca si in celelalte mari orase din Romania, reglementarile prevad trepte diferite de taxare pentru stationarea autovehiculelor, in functie de situarea locurilor de parcare – mai scump in centru, mai ieftin spre periferie. Municipiul a fost astfel impartit in trei zone tarifare. Individualizarea acestor zone se face prin culoarea de fond a placutei aditionale de indicatorul „ P cu Plata” si textul „ZONA 0”, „ZONA I”, „ZONA II”. Fiecare zona va fi identificata si prin culori specifice, verde pentru Zona 0, rosu pentru Zona I si galben pentru Zona II. Soferii ieseni vor avea o gama diversa de modalitati de plata a tarifelor de parcare. Operatorul serviciului de parcare cu plata trebuie sa puna la dispozitie soferilor posibilitatea de a plati prin intermediul telefonului mobil (Mobile Parking Payment System) cu taxarea la minut pentru timpul efectiv de stationare. De asemenea vor fi disponibile tichete de parcare razuibile ce vor putea fi achizitionate, validate si expuse in interiorul autovehiculului, precum si tichete eliberate de parcometre.

     
Tag-uri: regulament, parcari, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii