A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662457.486.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Regiunea de Nord-Est va avea 24 de autofreze multifunctionale si 6 senilete noi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-06-2014, ora 09:07

Regiunea de Nord-Est va avea 24 de autofreze multifunctionale si 6 senilete noi

Articol de Cristian Amariei

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, in calitate de Presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Euronest, si Directorul General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Constantin Apostol, au semnat contractul de finantare pentru proiectul „Imbunatatirea capacitatii si calitatii sitemului de interventie in situatii de urgenta in conditii de iarna”.

Valoarea totala a proiectului este de 21 milioane de lei, din care finantarea nerambursabila este de 20,5 milioane lei. Prin proiect vor fi achizitionate 24 de autofreze multifunctionale si 6 vehicule tip UTV cu senile, durata acestuia fiind de 18 luni.

Prin semnarea contractului de finantare se incheie un proces in care Consiliul Judetean Iasi a jucat rolul de creator de politici publice la nivel national. Acum un an si jumatate am prezentat Guvernului si Ministerului Dezvoltarii solutia achizitionarii, din fonduri europene, a echipamentelor necesare interventiilor de urgenta in conditii de iarna. Cu sprijinul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, am reusit sa identificam si fondurile necesare concretizarii in Regiunea Nord-Est a acestui demers, prin suplimentarea alocarii initiale de 16 milioane de euro cu aproximativ 4,5 milioane euro. Prin dotarea Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta cu autofreze multifunctionale si senilete vom maximiza interventiile in conditii de iarna”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele ADI EURONEST.

Cererea de finantare a fost depusa in luna august 2013 la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Proiectul este implementat in cadrul Proiectul Operational Regional 2007-2013, Axa 3, in beneficiul membrilor asociati: Consiliul Judetean Bacau, Consiliul Judetean Botosani, Consiliul Judetean Iasi, Consiliul Judetean Neamt, Consiliul Judetean Suceava si Consiliul Judetean Vaslui si al Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din aceste judete.

Obiectivul general al proiectului urmareste crearea premiselor necesare asigurarii populatiei cu servicii de calitate, prin imbunatatirea infrastructurii serviciilor pentru siguranta publica si asistenta medicala in situatii de urgenta in conditii de iarna. Totodata, se va urmari reducerea timpului mediu de raspuns si a timpului mediu de interventie in situatii de urgenta prin dotarea cu tehnica de interventie capabila sa degajeze in timp redus caile de acces si cu viteze superioare de deplasare pe teren accidentat.

     
Tag-uri: autofreze, Iasi, CJ
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii