ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-03-2013, ora 16:25

Recertificare de un an pentru Aeroportul Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Aeroportul Iasi a primit recertificarea pentru functionare, din partea Autoritatii Aeronautice Civile Romane, astazi 15 martie 2013.

In perioada 25 – 27 februarie 2013, s-a efectuat un audit de catre 3 inspectori aeronautici ai Autoritatii Aeronautice Civile Romane, in urma caruia astazi a fost emis certificatul de autorizare valabil pentru 1 an. Auditul s-a efectuat pe mai multe paliere – infrastructura suprafetelor aeroportuare, capacitatea de a reactiona la crize / accidente, managementul sigurantei.

Dupa 5 ani in care acest proces de recertificare s-a efectuat din 6 in 6 luni, certificatele emise de autoritatea competenta fiind valabile doar pentru acest interval, este prima data cand sunt intrunite toate conditiile pentru emiterea unui certificat standard, cu valabilitate de 1 an. Astfel se pot preconiza in mod corect ivestitiile, bugetul pe termen scurt si mediu avand un grad crescut de predictibilitate si eficienta.

Acest fapt dovedeste ca eforturile din ultima vreme ale Aeroportului Iasi de a imbunatati conditiile de siguranta, de a se incadra in standardele procedurale specifice, au avut efectul scontat. Acest lucru se datoreaza si faptului ca personal calificat a fost delegat sa ocupe pozitii potrivite pregatirii in domenii specifice.

Auditul a fost deosebit de exigent, specificul activitatii noastre neadmitand jumatati de masura sau etape intermediare in indeplinirea standardelor. Ramane deficitar numarul de personal in zona sigurantei si securitatii aeroportuare si trebuie in mod obligatoriu sa inlocuim echipamente specifice, pentru a corespunde cerintelor de operare pentru aeronave de categoria C, cum sunt cele utilizate pentru noile curse anuntate de pe Aeroportul Iasi. De asemenea, am prevazut masuri pentru completarea personalului in punctele critice: siguranta aeroportuara, managementul sigurantei, PSI, securitate aeroportuara”, a declarat Directorul General al Aeroportului Iasi, Marius Bodea.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii