A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832585.2337.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reabilitarea manastirii Golia, aproape de final
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-05-2015, ora 13:16

Reabilitarea manastirii Golia, aproape de final

Articol de Cristian Amariei
Etapa a doua a proiectului de reabilitare a Manastirii Golia se apropie de finalizare. in aceste zile, constructorul efectueaza ultimele lucrari ce vor duce la modernizarea si infrumusetarea spatiului urban din zona. in paralel, se lucreaza si la refacerea picturii interioare.

Stadiul lucrarilor

Pana in prezent, in cadrul proiectului de reabilitare a manastirii Golia si a zonelor adiacente au fost finalizate lucrarile de renovare a strazilor George Enescu si Golia, precum si a stradelei Armeana, suprafata totala vizata fiind de aproximativ 4.300 de mp. De asemenea, a fost incheiata reabilitarea grupului sanitar public din Targu Cucu pe o suprafata de 51 mp. Continua lucrarile de amenajare a spatiilor verzi si montarea mobilierului urban din proximitatea manastirii Golia, montarea stalpilor pentru iluminatul public si reabilitarea picturii interioare a bisericii Golia. Proiectul include si o punere in valoare a vestigiilor arheologice de pe str. Golia.

Revitalizare urbana

Proiectul “Reabilitarea Manastirii Golia – etapa II” este cuprins in portofoliul de proiecte al Planului Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Crestere Iasi, fiind realizat in parteneriat cu Consiliul Judetean. Valoarea totala a proiectului este de 25 de milioane lei, partea ce se afla in responsabilitatea Primariei cifrandu-se la 9,1 milioane de lei. Investitia presupune revitalizarea si valorificarea potentialului turistic, ameliorarea calitatii spatiului public si asigurarea cresterii confortului cetatenilor, consolidarea spatiului public, modernizarea si infrumusetarea aspectului urban. Amenajarilor stradale li se adauga conceperea unui iluminat arhitectural special adaptat zonei, amplasarea de mobilier urban, amenajarea si reamenajarea spatiilor verzi.

Pusa in valoare

Consolidarea ansamblului Golia si modernizarea spatiului urban adiacent reprezinta o realizare de importanta majora nu doar pentru Iasi, ci pentru intreaga regiune a Moldovei. Manastirea ctitorita de catre logofatul Ioan Golia in secolul XVI si refacuta de domnitorul Vasile Lupu intre anii 1650 – 1653 reprezinta un punct important pe harta turistica a Iasului.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  07.06.2017 00:09

wh0cd993344 celexa

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii