ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-11-2014, ora 09:57

Razie rutiera in Iasi. Zeci de soferi au fost amendati

Articol de Cristian Amariei
Actiune de amploare a politistilor rutieri din Iasi la final de saptamana. Oamenii legii au tras masini pe dreapta pe cele mai circulate artere din oras, pentru a-i depista pe soferii bauti. in urma raziei, au dat 46 de sanctiuni, in valoare totala de 10 mii de lei si au retinut 3 permise, dintre care doua pentru consum de alcool.

Pentru ca s-a urcat baut la volan, soferul din imagine a primit o amenda de 810 lei si a ramas fara permis de conducere pentru 90 de zile. in ciuda rezultatului afisat de aparatul etilotest, soferul a sustinut ca nici nu s-a atins de alcool:

Reporter: - V-a iesit alcoolemie!
sofer: - Si?
Reporter: - Consumati de obicei?
sofer: - Nu.
Reporter: -In seara asta ce ati baut?
sofer: - Suc.

In cadrul raziei, politistii rutieri au descoperit si alte nereguli. Spre exemplu, unii soferi nu aveau la ei permisul de conducere, certificatul masinii sau asigurarea obligatorie.

Am plecat in fuga pana la cineva, am dus o fata pana undeva si le-am uitat in borseta. De obicei port borseta cu mine, dar acum nu am luat-o, am plecat in graba,” a explicat un sofer.

Politistii rutieri vor organiza astfel de actiuni si in perioada urmatoare.

Subinspector Alexandru Carp, reprezentant al Politiei Rutiere Iasi: “In ultima perioada s-a inregistrat o crestere a accidentelor rutiere ce au ca si cauza generatoare consumul de bauturi alcoolice, fapt pentru care desfasuram actiuni impreuna cu lucratori din cadrul sectiilor de politie urbane si rurale in vederea depistarii si descurajarii conducatorilor auto care consuma bauturi alcoolice la volan.”

Soferii depistati la volan cu o alcoolemie de pana la 0,40 mg. alcool pur in aerul expirat risca o sanctiune de la 810 la 1.800 de lei si retinerea permisului de conducere pentru 90 de zile. Cei cu o alcoolemie mai mare de 0,40 mg se vor alege cu dosar penal.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii