A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664133.9778.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

RATP Iasi, proiect de reorganizare derulat pe urmatorii trei ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-01-2016, ora 09:21

RATP Iasi, proiect de reorganizare derulat pe urmatorii trei ani

Articol de Madalina Irimia
In ultima sedinta a anului trecut, consilierii locali au aprobat proiectul privind reorganizarea Regiei Autonome de Transport Public Iasi, una dintre institutiile vitale pentru buna functionare a orasului. in principal, planul presupune transformarea regiei in societate pe actiuni, cu actionar unic Municipiul Iasi.

Restructurare financiara

Planul de reorganizare a RATP prevede continuarea activitatii curente sub supravegherea creditorilor si administratorului judiciar, vizand o restructurare financiara a regiei prin reducerea datoriilor pana la nivelul posibilitatilor de generare de excedent de numerar, precum si o esalonare a datoriilor ramase pe perioada reorganizarii. In ceea ce priveste creditorii garantati, reprezentati de ANAF si DGRFP Iasi, implementarea planului de reorganizare va atrage beneficii in ceea ce priveste gradul de recuperare a creantelor detinute de catre acestia in proportie de 100%. Pe de alta parte, aplicarea planului este vazuta ca singura solutie de pastrare a locurilor de munca ale actualilor salariati.

Plan pe trei ani

In ceea ce priveste creanta detinuta de catre Municipiul Iasi asupra RATP conversia acesteia in actiuni, ulterior transformarii regiei in societate pe actiuni, va conduce la maximizarea beneficiilor pe care acesta le poate obtine atat in calitate de actionar, cat si in de creditor, in special prin detinerea unui numar mai mare de actiuni care, ulterior iesirii din insolventa a regiei, ar putea fi valorificate. Executarea planului de executare se va intinde pe o perioada de trei ani, urmand ca, in situatia in care nu se vor gasi conditii propice pentru derularea mecanismului reorganizarii, se va analiza oportunitatea prelungirii planului cu inca 12 luni.

Surse de finantare

Conform reprezentantilor RATP, reorganizarea se bazeaza pe patru surse de finantare. Prima dintre acestea se regaseste in veniturile rezultate din activitatea de exploatare curenta si eventuala extindere a transportului public pe raza Zonei Metropolitane Iasi. Celelalte surse de finantare sunt constituite din recuperarea creantelor existente in sold, conversia creantei Municipiului Iasi in actiuni si cesiunea creantei RATP catre ANAF, ultima varianta putand duce la scurtarea duratei planului de reorganizare de la 3 ani la cateva luni.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii