A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831130.8129.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Prutul, singura solutie in fata secetei din judetul Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-06-2015, ora 09:05

Prutul, singura solutie in fata secetei din judetul Iasi

Articol de Cristian Amariei
Prutul a ramas singura salvare pentru satele lovite de seceta din estul judetului Iasi. Dupa doua decenii, statia de pompare care alimenteaza sistemul de irigatii al localitatilor de pe malul Prutului a fost repusa in functiune de urgenta. Era ultima solutie pentru ca animalele din sase comune sa nu moara de sete.

In judetul, Iasi n-a mai plouat de doua luni, iar raurile mai mici, care alimentau localitatile au secat, spre disperarea oamenuilor.

„Desi avem doua rauri, seceta a doborat orice planta. E ca in Ion Creanga, mori de sete”, spune Constantin Chirila, primarul comunei Prisacani.

Alertate de situatia grava din aceste localitati, autoritatile au decis sa reporneasca, de urgenta, statia de pompare de pe Prut.

Vom pune in functiune pompa de o capacitate mai mare, de 3.200 de metri cubi pe ora. in cel mai scurt timp, comunele din aceasta zona, de pe malul Prutului, vor fi alimentate cu apa”, a declarat Bogdan Abalasi, subprefectul de Iasi.

Este pentru prima data in ultimii 20 de ani cand instalatia este repornita, pentru ca n-a mai fost seceta atat de mare. Dupa atata timp, repornirea s-a dovedit o misiune dificila.

„Am avut ceva probleme, au aparut cateva gauri in conducta”, a spus Catalin Valeanu, sef Serviciu Agentia Nationala de imbunatatiri Funciare.

Pentru ca seceta a parjolit si pasunile, autoritatile le-au dat voie oamenilor din zonele afecate sa duca animalele la pascut in paduri.

Sursa: digi24.ro
Foto: infoprut.ro
     
Tag-uri: iasi, seceta, prut
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii