A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720180188.8162.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Prunele asigura o digestie sanatoasa si detoxifica organismul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
17-08-2012, ora 12:46

Prunele asigura o digestie sanatoasa si detoxifica organismul

Articol de Madalina Irimia

Pentru ca deja a inceput sezonul prunelor, trebuie sa stiti ca specialistii recomanda o cura de opt-zece prune proaspete, dimineata, inainte de micul dejun, mai ales persoanelor care sufera de constipatie.

Prunele proaspete stimuleaza si regleaza tranzitul intestinal, avand proprietati laxative si depurative. De asemenea, stimuleaza ficatul si ajuta la detoxifierea organismului si sunt bune impotriva starilor febrile si a inflamatiilor.

Prunele au in compozitia lor vitamina A, B si C, sulf, fosfor, mangan, magneziu, sodiu si mai ales potasiu, 300 de mg la suta de grame de fructe proaspete.

Resveratrolul care se gaseste si in compozitia prunelor inchise la culoare, intre indigo si negru si visiniul cel mai inchis, este un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, de 4-5 ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic ca vitamina C.

Integral pe ziare.com

Foto: roportal.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii