A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832660.1047.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Proiectul privind dublarea salariilor rezidentilor a intrat in dezbaterea Senatului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
28-03-2013, ora 16:00

Proiectul privind dublarea salariilor rezidentilor a intrat in dezbaterea Senatului

Articol de Alexandra Stefanescu

Proiect legislativ initiat de Tudor Ciuhodaru privind dublarea salariilor rezidentilor a intrat in dezbaterea Senatului. Deputatul considera ca acest act normativ ii va stimula pe tinerii absolventi de medicina sa lucreze in tara acoperind si specialitatile deficitare.

Romania este tara cu cei mai putini medici din UE( doar doi la mia de locuitori, la jumatate din media europena) dar totodata si cea mai mare exportatoare de medici. Medicii rezidenti castiga doar cinci lei (1,38 euro) pe ora, de zece ori mai putin decat un coleg din occident si dupa 3-7 ani de umilinte aleg o alta tara in care pot avea un trai decent. Pierderile bugetare provocate de pregatirea celor 8000 medicinistilor care au ales strainatatea ajung la 64 de milioane de euro si depasesc cu mult sumele nevesare milioane dublarii salariilor rezidentilor. Proiectul de act normativ introduce o noua optiune pentru absolventii admisi la examenul de rezidentiat: remuneratia sub forma de bursa de studii acordata de ministerul educatiei. Aceasta forma de plata va duce la dublarea salariilor rezidentilor conditionata obligatia de a lucra minim cinci ani in tara la o unitate sanitara publica din momentul obtinerii titlului de specialist. Cei care opteaza pentru aceasta forma de rezidentiat vor avea condtii mai bune pe perioada studiilor, se vor putea pregati mai bine si vor ramane in Romania. Statul va castiga prin faptul ca acesti oameni vor asigura specialitatile deficitare in zone deficitare, vor plati taxe si impozite si nu in ultimul rand se vor mentine in tara banii cheltuiti pe formarea profesionala”, a precizat medicul iesean.

Foto: brasov.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii