A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719681293.3181.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Proiectul european de modernizare a Aeroportului International Iasi poate continua
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-03-2014, ora 10:05

Proiectul european de modernizare a Aeroportului International Iasi poate continua

Articol de Alexandra Stefanescu

Proiectul de hotarare privind schimbarea numelui Aeroportului International Iasi in Aeroportul „Moldova” Iasi nu a fost aprobat de plenul Consiliului Judetean Iasi. Propunerea de schimbare a denumirii a venit din partea grupului de consilieri judeteni PSD, o eventuala aprobare a acestuia putand pune in pericol finantarea europeana a proiectului de modernizare a aerogarii iesene.

La votul exprimat in sedinta de joi, consilierii judeteni PNL s-au opus proiectului de hotarare, consilierii PDL s-au abtinut, in favoarea proiectului votand consilierii judeteni PSD si PPDD. Proiectul nu a strans numarul necesar de voturi pentru adoptare.

Am reusit sa blocam atacul PSD asupra Aeroportului International Iasi si a finantarii europene a acestuia. In ciuda eforturilor foarte mari din ultimii doi ani, timp in care am scris un proiect pentru finantarea din banii Comisiei Europene a aerogarii iesene, PSD, desi i s-au prezentat riscurile adoptarii unui astfel de proiect de hotarare, a dorit sa schimbe numele Aeroportului. Daca acest lucru s-ar fi realizat, toata munca s-ar fi naruit, Comisia Europeana ar fi spus ca este vorba despre un alt proiect, cu alt titlu, prin urmare sa revenim cu alte documentatii. In prezent, proiectul nostru, in valoare de aproape 60 milioane de euro, urmeaza sa fie evaluat de catre Bruxelles si asteptam sa primim rezultatul favorabil in scurt timp. Santierul de la Aeroport este cel mai mare santier al Romaniei. Cu bucurie spun ca acolo gasim cel mai mare numar si cea mai mare densitate de utilaje de pe santierele din Romania. Numai prin munca sustinuta vom putea livra Iasului cel mai mare vis pe care acest oras l-a avut de la Revolutie incoace. Numai astfel vom putea atrage investitori si vom putea crea locuri de munca la noi acasa”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

In luna decembrie a anului trecut Consiliul Judetean Iasi a depus o cerere de finantare europeana pentru dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Iasi. Proiectul are o valoare totala de 57,5 milioane de euro, obiectivele majore propuse a fi realizate fiind proiectarea si executia lucrarilor pentru realizarea suprafetelor de miscare aferente unei piste noi, cu lungimea de 2.400 metri (contract aflat in derulare), extinderea suplimentara a platformei parcare aeronave si constructia unui nou terminal de pasageri, de trei ori mai mare decat cel existent. Proiectul a fost declarat eligibil de catre Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial – Transport, urmand ca, in curand, dupa avizul Comisiei Europene, sa fie semnat contractul de finantare.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii