ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-03-2013, ora 12:23

Proiectul de burse de cercetare postdoctorala CommScie, la final

Articol de Alexandra Stefanescu

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi finalizeaza, la 31 martie, implementarea proiectului „Retea transnationala de management integrat al cercetarii postdoctorale in domeniul Comunicarea stiintei. Constructie institutionala (scoala postdoctorala) si program de burse (CommScie)" - POSDRU/89/1.5/S/63663, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Derulat in parteneriat cu Universitatea ,,Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea ,,Petru Maior” din Targu-Mures, Institutul de Filologie Romana ,,A. Philippide” din Iasi si Università degli Studi di Genova din Italia, acest proiect a sprijinit 135 de tineri cercetatori sa desfasoare activitati de cercetare, sa urmeze module de pregatire transdisciplinara specifice si sa efectueze stagii de mobilitate la institute si laboratoare prestigioase din Uniunea Europeana.

Proiectul s-a desfasurat pe parcursul a 36 de luni si a beneficiat de un buget total de 14.864.102,20 lei, din care 14.552.479,06 lei reprezinta fonduri nerambursabile.

Cei 135 de cercetatori selectati au publicat peste 200 de lucrari in reviste cotate pe plan international sau indexate CNCS, 20 de volume de autor sau colective si au prezentat peste 350 de lucrari stiintifice in cadrul unor conferinte internationale si nationale de prestigiu. De asemenea, in conformitate cu demersul transdisiplinar de comunicare a stiintei asumat de proiect, au fost derulate peste 50 de actiuni de popularizare pentru nespecialisti. De asemenea, pentru a contribui la sustenabilitatea scolii de studii postdoctorale ce s-a constituit prin intermediul proiectului, au fost depuse peste 40 de aplicatii in cadrul unor competitii de granturi si proiecte.

     
Tag-uri: UAIC, Iasi, proiect, final
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii