A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758564.2934.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Proiectul „Centrul Intermodal Regional de Transport Marfa in Zona Iasi”, prezentat la Summitul Feroviar al Moldovei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-06-2013, ora 05:29

Proiectul „Centrul Intermodal Regional de Transport Marfa in Zona Iasi”, prezentat la Summitul Feroviar al Moldovei

Articol de Madalina Irimia

La sfarsitul saptamanii trecute, o delegatie a Consiliului Judetean Iasi a participat la cea de-a doua editie a Summitului Feroviar al Moldovei, eveniment organizat la Chisinau. Summitul a fost organizat de I.S. „Calea Ferata din Moldova” si Club Feroviar si s-a desfasurat cu sprijinul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova.

In cadrul acestuia, delegatia din Iasi a facut o prezentare a proiectului „Centrul Intermodal Regional de Transport Marfa in zona Iasi”.

Este unul dintre proiectele importante pentru dezvoltarea economica Judetului Iasi si a Regiunii Nord-Est. Cu siguranta va avea un puternic impact asupra Moldovei de pe ambele maluri ale Prutului, prin cresterea atractivitatii comerciale internationale si prin crearea unui pol de distributie si schimb de marfuri”, a declarat Cristian ADOMNITEI, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

La intalnire au participat Anatol SALARU, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova, Vitalie STRUNA, Director General al Companiei de Cale Ferata din Moldova, Stefan ROSEANU, Senior Partner – Club Feroviar, Rosario DE BLASIO, Coordonator pentru controlul calitatii operatiunilor – Misiunea Uniunii Europene de Asistenta la Frontiera in Moldova si in Ucraina (EUBAM), Alexandre DARRAS, Manager Proiecte – Delegatia UE in Republica Moldova, precum si mai multi potentiali investitori din Asia Centrala si Europa de Est. Unul dintre subiectele dezbatute la summit a fost identificarea mijloacelor de dezvoltare a infrastructurii feroviare in Parteneriatul Estic, in vederea atragerii fluxurilor de marfa si calatori in traficul Europa – Asia.

Centrul Intermodal Regional de Transport Marfa in Zona Iasi are amplasament zona de cale ferata (statia CF) Holboca (Comuna Holboca - Judetul Iasi). Realizarea proiectului se va face printr-un Contract de Asociere in Participatiune intre Compania Nationala de Cai Ferate „CFR”, Consiliul Judetean Iasi si Consiliul Local Holboca, iar beneficiarul investitiei va fi Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA. Obiectivul de investitii „Centrul Intermodal Regional de Transport Marfa in zona Iasi” va fi finantat prin Programul Operational Sectorial „Transport”, Axa prioritara 3 – Monitorizarea sectorului de transport in scopul imbunatatirii protectiei mediului, a sanatatii umane si a sigurantei pasagerilor, domeniul major de interventie 3.1. – Promovarea transportului intermodal. Valoarea totala a investitiei va fi de aproximativ 38 milioane de euro, fara TVA.

Foto: transporter.ro

     
Tag-uri: proiect, CJ, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii