A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719865332.6642.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Proiecte europene la Colegiul „Emil Racovita”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
25-04-2013, ora 09:09

Proiecte europene la Colegiul „Emil Racovita”

Articol de Alexandra Stefanescu

Educatia moderna presupune implicarea elevilor in procesul cunoasterii si al descoperirii lumii din care fac parte. In acest deziderat se inscriu si recentele participari la proiecte de anvergura internationala a elevilor de la Colegiul National “Emil Racovita” din Iasi.

La inceputul lunii aprilie, un grup de 27 de elevi si doi profesori au participat la un schimb cultural cu elevi din Bergamo, Italia, pentru a cunoaste sistemul de invatamant italian. Gazduiti in familii italiene, ei au avut ocazia sa comunice, sa descopere elemente de civilizatie si cultura italiana, sa viziteze orase celebre precum Venetia si Milano si sa se implice in deverse activitati educative organizate de scoala gazda.

In perioada 17-21 aprilie, un grup de sase elevi si doi profesori au participat la reuniunea proiectului Comenius de parteneriat multilateral “Healthy Lifestyles, Inside Out, Outside In” in Ungaria, la Budapesta. Finantat de Comisia Europeana, proiectul a reunit participanti din Spania, Belgia, Danemarca, Estonia, Romania, Marea Britanie si tara gazda, Ungaria.

Obiectivul proiectului se refera la promovarea diferitelor stiluri de viata europene, ce confirma diversitatea culturala si disponibilitatea de a inlatura stereotipiile de cunoastere. Activitatile proiectului au avut in vedere comunicarea in limba engleza, deschiderea culturala, lucrul in echipa in sport si imbunatatirea spiritului de initiativa. “Cred ca principala achizitie a elevilor implicati este cunoasterea reperelor culturale ale altor tari europene, comunicarea informala cu elevi de varsta apropiata, implicarea in activitati de echipa si adoptarea unui stil de viata sanatos, un aspect foarte important in lumea moderna”, a declarat Mihaela Gotcu, profesorul coordonator al proiectului din partea Romaniei.

     
Tag-uri: proiect, elevi, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii