ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-12-2012, ora 08:08

Proiect Leonardo da Vinci VETPRO la Colegiul Economic Administrativ Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

La sfarsitul lunii noiembrie 10 profesori de discipline economice de la Colegiul Economic Administrativ Iasi s-au intors din Franta, unde au participat la un stagiu de formare in cadrul proiectului de mobilitate Leonardo da Vinci nr. LLP-LdV/ VETPRO/ 2011/ RO/ 212 “Interdisciplinaritate in invatamantul profesional si tehnic prin aplicarea strategiilor didactice inovative””. Scopul principal al proiectului a fost dezvoltarea competentelor profesionale in vederea cresterii calitatii predarii interdisciplinare a stiintelor economice la nivel liceal, cu efect direct asupra unei mai bune insertii a absolventilor pe piata muncii.

Proiectul a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene si s-a derulat la Lycee Saint Jacques de Compostelle din Poitiers, in perioada 14.11.2012 – 27.11.2012. Cei 10 profesori participanti au avut posibilitatea sa cunoasca sistemul de invatamant francez, dar si conditiile in care se realizeaza pregatirea profesionala a elevilor unui liceu tehnologic dintr-o alta tara a Uniunii Europene.

Perioada de formare a insemnat un schimb de experienta si transfer de bune practici si a vizat: imbunatatirea demersului pedagogic (prin asistente la ore, dezbateri pe tema strategiilor didactice moderne, mese rotunde, ateliere de lucru pentru identificarea elementelor transferabile), dezvoltarea lingvistica (prin exercitii de comunicare corecta in conversatia situationala si didactica) si culturala (vizite la obiective culturale din tara gazda, prezentarea de informatii cu privire la obiceiuri, traditie, istorie si civilizatie).

Validarea competentelor dezvoltate de participanti s-a facut in urma unui proces de monitorizare, sintetizare si evaluare, finalizat prin emiterea Certificatului Europass Mobility.

Mobilitatea, cu siguranta, va avea un impact profund asupra dezvoltarii profesionale a participantilor, prin preluarea exemplelor de buna practica din experienta institutiei de invatamant partenere si aplicarea acestora in activitatile scolare si educationale, precum si asupra dezvoltarii in viitor a altor parteneriate.

Foto: ziare.com

     
Tag-uri: proiect, liceu, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii