ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-03-2015, ora 08:12

Profesorii de la Facultatea de Fizica din Iasi ofera cursuri gratuite pentru liceeni. Doar 20 de elevi s-au inscris la meditatii

Articol de Cristian Amariei
Elevii ieseni care vor sa dea bacalaureatul la fizica se pot pregati gratuit. Profesorii Facultatii de Fizica organizeaza meditatii, in speranta ca vor reusi sa ii atraga pe elevi si spre facultatea lor. Anul trecut, din cele 85 de locuri fara taxa au fost ocupate doar 45. Nici anul acesta nu se anunta o concurenta mai ridicata: la meditatii s-au inscris doar 20 de tineri.

In fiecare sambata, vreme de doua ore, profesorii Facultatii de Fizica incearca sa aduca pe liceeni la nivelul de cunostinte necesar pentru Bacalaureat. Vor, totodata, sa faca fizica mai atractiva, ca sa ii atraga pe elevi catre facultatea lor. Argumentele: absolventii pot ajunge profesori, cercetatori, dar se pot specializa si pe fizica medicala sau informatica, domenii care prezinta alte oportunitati.

"Numarul elevilor care au ales fizica drept obiect pentru bacalaureat este in continua descrestere in ultimii ani si atunci am decis sa incercam cumva sa revigoram interesul copiilor pentru fizica si sa aratam ca fizica nu este asa de grea cum cred unii," a spus Cristian Enachescu, prodecanul Facultatii de Fizica.

La meditatiile oferite gratuit s-au inscris, deocamdata, 20 de elevi. Tinerii rezolva exercitii, dar discuta si despre fenomene fizice cu profesorii.

Elevii sunt periodic testati. Unii dintre ei si-au ales deja facultatea la care vor sa se inscrie:

"Sunt niste ore interesante pentru ca discutam niste lucruri pe care la scoala nu prea le discutam."

"Mi s-a parut foarte interesanta atmosfera. Spre deosebire de scoala, unde este relativ mai strict, aici e o comunicare foarte buna intre elev si profesor si explicatiile se inteleg usor."

Toti liceenii interesati de aceste meditatii se pot inscrie trimitand un e-mail pe adresa facultatii de Fizica din Iasi in care trebuie sa precizeze numele, scoala pe care o urmeaza si capitolele din programa de fizica pentru care vor studiu suplimentar.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii