ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-01-2016, ora 08:55

Prioritati bugetare pentru administratia locala din Iasi: cultura, educatie, sanatate, infrastructura urbana

Articol de Madalina Irimia
Intr-o conferinta de presa sustinuta joi, 28 ianuarie, la Palatul Roznovanu, primarul interimar al municipiului Iasi, Mihai Chirica, a prezentat prioritatile bugetare ale administratiei locale pentru anul 2016: investitii in cultura, educatie, sanatate, transport public.
„Iasul isi propune sa continue trendul accesarii fondurilor europene din anii trecuti si sa duca mai departe proiectele de dezvoltare. Acest buget are alocate toate resursele necesare pentru toate obligatiile legale in ceea ce priveste buna dezvoltare a orasului. Aici avem in vedere toate capitolele pe care trebuie sa le acopere, respectiv salubritate, iluminat public, educatie, sanatate, cultura, culte, sport, asistenta sociala, transporturi. Pe de alta parte, am adus o abordare deosebita asupra dezvoltarii retelei scolare, in sensul ca bugetul anului in curs propune o crestere cu 20% fata de anul trecut pentru proiecte in educatie, cu exceptia celor finantate prin fonduri europene. De asemenea, avem in vedere continuarea proiectelor europene care au termen de finalizare la 30 iunie 2016. Practic, avem un buget din resurse proprii mai mare cu 14 milioane de lei fata de cele de anul trecut. La asta se adauga o suma din excedentul anului precedent de circa 60 de milioane de lei. Astfel, Iasul are la dispozitie 667.148.000 de lei pentru a-si implementa toate proiectele pentru acest an”, a declarat edilul Iasului.

Incepand de astazi, 5.000 de chestionare au fost distribuite la toate Centrele de cartier din Iasi in scopul unei consultari publice la care iesenii sunt invitati pentru a-si exprima parerile si sugestiile vizavi de proiectul de buget pe anul 2016. Chestionarele pot fi procurate de catre cetateni si in zilele de sambata si duminica, intre orele 10.00 si 16.00. De asemenea, primarul interimar Mihai Chirica a anuntat ca luni, 1 februarie, va organiza o dezbatere cu reprezentantii societatii civile pe marginea proiectului de buget.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii