ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-05-2014, ora 16:31

Prin dispozitia primarului, specialistii din mediul academic vor analiza toti arborii din municipiul Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Primarul Gheorghe Nichita a facut astazi, 20 mai, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Roznovanu, o serie de precizari legate de activitatea de gestionare si intretinere a spatiilor verzi din municipiul Iasi.

Edilul-sef a demontat „greselile de comunicare si de abordare a unor teme privind toaletarea si fasonarea arborilor din municipiul Iasi”.

Stiu ca este campanie electorala, iar acest subiect este preluat si folosit de adversarii politici. Nu discut despre ei, ci despre realitati. Iar aceasta este una simpla si clara: nu se taie niciun arbore in parcurile din Iasi fara sa fie analizat!”, a subliniat primarul Gheorghe Nichita.

Concret, edilul-sef a dispus infiintarea unei comisii suplimentare la nivelul municipalitatii iesene, comisie formata din specialisti nominalizati de Academia Romana, Gradina Botanica, Facultatea de Horticultura si Institutul de Cercetari Silvice, care vor analiza in detaliu toti arborii care au fost indicati pentru verificari. Aceasta comisie va decide care dintre arborii din oras vor fi inlocuiti, in cazul in care se dovedeste ca sunt bolnavi, uscati sau nu au stabilitate. La sedinte vor fi invitati, dupa caz, si alti specialisti, precum si reprezentanti ai societatii civile. Un prim subiect care va fi dezbatut de viitoarea comisie va viza situatia „Plopilor fara Sot”, monument al naturii, primarul precizand ca municipalitatea va face eforturi pentru a-i salva.

Restul acuzatiilor, despre nu stiu ce proiect imobiliar pe spatiile verzi din Iasi, sunt simple fantezii de campanie electorala. Subiectul a fost folosit de o fituica de santaj si in campania electorala pentru alegerile locale, in iunie 2012, cand specula ca in doua luni ar fi trebuit sa se construiasca un mall in Copou. Au trecut doi ani si s-a dovedit ca erau simple fabulatii. Acest lucru se intampla si acum, ca tot e campanie electorala. Probabil va reveni in discutie si in 2016, dar oamenii cu discernamant fac diferenta intre subiecte de campanie si realitatea din oras”, a mai declarat primarul Gheorghe Nichita. Foto: stiri.com.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii