A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720181422.82.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primul parc agro-industrial din Regiunea Nord-Est se va construi in judetul Iasi. TransAgropolis va ocupa 2 hectare, la Letcani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-09-2014, ora 07:09

Primul parc agro-industrial din Regiunea Nord-Est se va construi in judetul Iasi. TransAgropolis va ocupa 2 hectare, la Letcani

Articol de Ana-Maria Onofrei

Ieri a avut loc semnarea contractului de executie a lucrarilor la primul parc agro-industrial din Regiunea Nord-Est „TransAgropolis – Transfrontier Agribusiness Support”.

La evenimentul din Parcul Central din Letcani au participat Stelian Turcu, primarul comunei Letcani, Iurie Toma, presedintele Raionului Ungheni (Republica Moldova), Valeriu Muduc, presedintele Raionului Falesti (Republica Moldova), Sebastian Costea, directorul Departamentului Programului Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Romania – Republica Moldova Iasi, Constantin Leonte, Prorector al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” Iasi, Veronica Savuta, Sef Serviciu in cadrul Directiei pentru Agricultura a Judetului Iasi, conducerea SC Conest SA Iasi, firma care a castigat licitatia de executie a lucrarilor, agricultori si locuitori ai comunei Letcani.

Transagropolis inseamna startul relansarii agriculturii din Judetul Iasi si al transformarii acestuia intr-un pol agroindustrial. Parcul de la Letcani este doar inceputul. In jurul lui vrem sa dezvoltam o infrastructura care sa sustina producatorii agricoli din Romania, Republica Moldova si Ucraina. Vom obtine astfel o mai buna valorificare a productiei agricole, cresterea valorii terenului prin investitii si dezvoltarea retelelor de contact intre producatori, procesatori si piete. Proiectul va genera o crestere economica locala si locuri de munca. Producatorii vor putea depozita produsele la Letcani si le vor putea vinde iarna si primavara in lanturile marilor magazine, cand preturile vor fi mai bune. Anul viitor, la inceputul lunii mai, va avea loc inaugurarea investitiei. Felicit intreaga echipa care a muncit la acest proiect, partenerii, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iasi si, nu in ultimul rand, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est”, a declarat Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Investitia totala se ridica la 4,3 milioane euro, din care 2,8 milioane de euro reprezinta fonduri europene. Parcul agroindustrial va fi construit pe o suprafata de 2 hectare, care sunt puse la dispozitie de Consiliul Local Letcani, si va cuprinde un spatiu de productie principal – cu linii de procesare si zona de desfacere si prezentare – si un centru de suport pentru afaceri. Beneficiarii proiectului sunt: 331 de producatori agricoli si 30 de firme din industria alimentara din judetul Iasi, 84 de producatori si firme din raionul Ungheni, 87 de producatori din raionul Falesti si 788 din regiunea Vinnitsa.

Valoarea contractului este de 18.033.135 lei (inclusiv TVA). Termenul de executie a lucrarilor este de 8 luni de la ordinul de incepere a lucrarilor, iar perioada de garantie a lucrarilor de 5 ani de la data procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Partenerii Consiliului Judetean Iasi in cadrul proiectului sunt Consiliul Local al Comunei Letcani, Consiliul Raional Ungheni - Republica Moldova, Consiliul Raional Falesti - Republica Moldova, Administratia Regionala de Stat Vinnitsa – Ucraina, Directia pentru Agricultura a Judetului Iasi si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” Iasi.

Foto: oradestiri.oradestiri.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii