A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832896.7328.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primul Centru Municipal din Romania pentru colectarea deseurilor provenite din gospodarii se deschide la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-03-2016, ora 08:43

Primul Centru Municipal din Romania pentru colectarea deseurilor provenite din gospodarii se deschide la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Joi, 10 martie, se va deschide la Iasi primul Centru Municipal din Romania pentru colectarea deseurilor provenite din gospodarii, model similar cu cele din vestul Europei – Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI).

O premiera in tara noastra, CMCI este un proiect dezvoltat si implementat de catre Organizatia ECOTIC, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si Salubris SA Iasi.

Proiectul face parte din programul STEPS FOR WEEE (Pasi pentru DEEE) co-finantat de Norway Grants. La baza strategiei de implementare al CMCI a stat si schimbul de experienta al reprezentantilor Primariei Municipiului Iasi si Salubris SA, in cadrul unei vizite de lucru in Norvegia, la centre de colectare similare. in acest context, pe 10 martie 2016, municipiul Iasi devine primul oras din Romania care deschide un centru universal de colectare a deseurilor provenite din gospodarii particulare – Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI) -, dotat si utilat la standardele europene. Centrul a fost plasat intr-o zona usor accesibila populatiei, pe str. Gradinari nr. 26.

In acest moment, Romania are nevoie de astfel de centre de colectare, unde populatia sa poata ajunge usor, fie pietonal, fie cu autoturismul, si sa poata preda toate tipurile de deseuri care exista intr-o gospodarie si care pot fi reciclate sau refolosite: plastic, carton, hartie, sticla, texile, deseuri din constructii, electrice si electronice si altele. Lista completa se regaseste pe www.cmciasi.ro.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii