A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728154165.6898.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primarul comunei Trifesti, suspectat pentru deturnare de fonduri
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
15-08-2012, ora 03:59

Primarul comunei Trifesti, suspectat pentru deturnare de fonduri

Articol de Anca Gabriela Cretu

Prefectul judetului Iasi, Romeo Olteanu a atras atentia ieri ca exista multe situatii conflictuale la nivelul primariilor din comunele si orasele judetului. Zilele trecute, reprezentantii Corpului de Control din cadrul prefecturii au derulat controale pentru verificarea plangerilor depuse de simpli cetateni sau consilieri locali din comunele : Erbiceni, Voinesti, Comarna, Trifesti, Scheia, Ciohorani si orasul Targu Frumos.

Potrivit conducerii Prefecturii Judetului Iasi, cele mai grave nereguli au fost semnalate in comuna Trifesti, unde primarul PD-L a angajat-o pe sotia sa pe postul de contabil sef.

La Trifesti este un caz deosebit. Am primit foarte multe reclamatii de la cetateni si de la consilierii locali. Una dintre ele priveste incompatibilitatea dintre primar si contabil sef iar cea de-a doua priveste deturnarea unor sume, care privesc alocatiile, ajutorul social. Corpul de control s-a deplasat in teritoriu impreuna cu Directia Agricola a judetului dar si cu reprezentanti ai APIA si ai Directiei Financiare”, a declarat prefectul judetului, Romeo Olteanu.

In cazul in care reprezentantii Corpului de Control vor ajunge la concluzia ca seful primariei Trifesti a deturnat fonduri, prefectura judetului Iasi va cere urmarirea penala a celor implicati.

Acestia au constatat la fata locului ca, era prezent doar viceprimarul, pentru ca primarul si contabilul sef erau in concediu. Viceprimarul avea o adresa prin care i se spune sa nu se umble la acte, drept pentru care asteptam sa se intoarca din concediu primarul si contabilul sef pentru a se lamuri aceasta situatie. Daca in cazul incompatibilitatii, unul dintre ei trebuie sa isi dea demisia, pentru cel de-al doilea caz, daca se constata deturnare de fonduri, atunci se va deschide dosar penal”, a precizat Olteanu.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii