ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-07-2014, ora 19:09

Primarul Nichita s-a intalnit cu sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania

Articol de Cristian Amariei

Primarul Gheorghe Nichita s-a intalnit, in cursul zilei de marti, 8 iulie, cu delegatia Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, condusa de Angela Filote. La intalnire au mai participat viceprimarul Mihai Chirica, alaturi de Cosmin Coman, directorul Directiei Strategii, Dezvoltare si Proiecte Europene din cadrul Primariei Municipiului Iasi.

Discutiile purtate la sediul Primariei Municipiului Iasi au vizat in principal stadiul proiectelor europene derulate in municipiul Iasi, membrii delegatiei fiind interesati in special de impedimentele pe care autoritatile publice le intampina atunci cand implementeaza proiectele finantate de Uniunea Europeana.

Pe langa discutiile care privesc problemele pe care le intampinam ca autoritate a administratiei publice locale in ceea ce priveste derularea proiectelor cu finantare europeana, delegatia a fost interesata si de strategia pe care o avem pentru exercitiul bugetar 2014 - 2020. I-am prezentat viziunea noastra de dezvoltare a orasului si am subliniat ca viitoarele proiecte pe care dorim sa le implementam in Iasi sunt proiecte strategice nu doar cu impact local, ci regional. Ne concentram ca aceste proiecte de viitor sa aduca bunastare nu doar iesenilor, ci pentru intreaga Regiune de Nord-Est”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

In discutiile purtate cu seful Delegatiei, edilul-sef a subliniat rolul Iasului ca pol de crestere in Regiunea de Nord-Est. Angela Filote a subliniat ca sustine polul de crestere ca structura organizationala distincta. „Sefa Delegatiei a apreciat rolul Iasului ca oras pol de crestere. In acelasi timp, a reafirmat politica Uniunii Europene in ceea ce priveste polii de crestere, strategia fiind unanim apreciata ca fiind benefica pentru dezvoltarea comunitatilor”, a mai afirmat edilul-sef.

Un alt subiect abordat a vizat latura sociala, Angela Filote apreciind pozitiv modelul centrelor de cartier dezvoltat de municipalitate, dupa modelul francez de la Villeneuve d'Ascq, oras infratit cu Iasul.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii