A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719866619.7443.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primarul Nichita despre taierea tailor de pe Lascar Catargi: “Am decis ca orice interventie asupra vegetatiei lemnoase din municipiul Iasi sa imi fie comunicata personal”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-06-2013, ora 16:25

Primarul Nichita despre taierea tailor de pe Lascar Catargi: “Am decis ca orice interventie asupra vegetatiei lemnoase din municipiul Iasi sa imi fie comunicata personal”

Articol de Alexandra Stefanescu

In conformitate cu legislatia in vigoare, specialistii din cadrul municipalitatii verifica periodic situatia arborilor din orasul Iasi, pentru a evita orice posibil incident care sa puna in pericol pietonii, autovehiculele si imobilele.

In urma verificarilor facute de specialisti, s-a constatat ca 10 arbori de pe strada Lascar Catargi sunt in stare avansata de degradare (uscare si / sau radacini instabile), prezentand riscul de prabusire. In acest sens, potrivit reglementarilor legale, reprezentantii municipalitatii au inaintat o adresa de informare catre Ocolul Silvic Iasi, singura institutie cu atributii de a decide inlocuirea vegetatiei lemnoase.

Dupa verificari in teren, angajatii Ocolului Silvic Iasi au emis autorizatia de exploatare nr. 618204, din data de 3 iunie 2013, prin care au cerut municipalitatii, in mod explicit, inlocuirea arborilor respectivi.

Ca urmare, angajatii SC Servicii Publice Iasi SA au inceput lucrarile de inlocuire a arborilor uscati, mai ales ca furtuna puternica din seara zilei de 4 iunie a afectat stabilitatea copacilor uscati. Precizam ca in locul celor 10 arbori va fi plantat un numar egal de copaci din aceeasi specie foioasa: 10 tei tineri.

In alta ordine de idei, Primarul Municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, si-a exprimat dezamagirea fata de modul in care directorii responsabili din cadrul municipalitatii au comunicat aceasta decizie, pentru a informa la timp iesenii asupra masurilor luate.

Din pacate, directorii de resort nu au inteles ca orice masura cu impact public trebuie comunicata si explicata iesenilor. Astfel s-a ajuns ca o decizie legitima, aceea de a preveni un posibil accident intr-o zona aglomerata, cu un santier in desfasurare, sa poata fi interpretata gresit. Am decis astazi ca orice interventie, de orice fel, asupra vegetatiei lemnoase din municipiul Iasi sa imi fie comunicata personal, pentru a putea fi transmisa in mod corect opiniei publice”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Primaria Municipiului Iasi aminteste ca in cursul anului 2013 vor fi plantati 6.821 arbori foiosi, din care 2.900 tei, alaturi de mii de alti arbusti, buxus si alte specii de copaci.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii