A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832580.802.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primarul Iasului a inmanat cheia orasului Guvernatorului Regiunii Uppsala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-05-2013, ora 17:09

Primarul Iasului a inmanat cheia orasului Guvernatorului Regiunii Uppsala

Articol de Cristian Amariei

Intre 21 si 24 mai, Municipiul Iasi a primit vizita unei delegatii oficiale din Suedia. Grupul de 10 persoane a fost condus de Peter Edgardt, Guvernatorul Regiunii Uppsala. Delegatia suedeza s-a intalnit cu primarul Gheorghe Nichita. Scopul vizitei este reprezentat de demararea unor proiecte de colaborare in domeniul administrativ, universitar si de afaceri. In cadrul intalnirii oficiale de la sediul Primariei, edilul sef a acordat oaspetilor Cheia orasului Iasi.

Vizita a venit ca raspuns la invitatia edilului sef si ca urmare a deplasarii intreprinse de primarul Gheorghe Nichita, in Suedia, in luna februarie.

Pe parcursul discutiilor, atat de la Uppsala cat si de la Iasi, am identificat puncte de colaborare foarte temeinice pe care dorim a le dezvolta in viitorul apropiat. Practic, asemanarile dintre Iasi si Uppsala se regasesc mai ales in domeniul educational, cultural. Sigur, in contextul demersurilor facute de Iasi pentru a deveni capitala regionala, suntem foarte interesati de experienta pe care Uppsala o are in calitate de capitala de provincie, un model asemanator regiunilor ce urmeaza a se infiinta in Romania”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Din delegatie au mai facut parte Lisa Sennerby-Forsse, rector al Universitatii de Stiinte Agricole din Suedia, Goran Brocknas, director al Camerei de Comert Regional Uppsala, dar si profesori si oameni de afaceri.

Miercuri, 22 mai, in cadrul intalnirii oficiale de la sediul Primariei, edilul sef a acordat oaspetilor Cheia orasului Iasi.

Ca semn al recunoasterii prieteniei ce ne leaga, astazi vom acorda oaspetilor nostri Cheia orasului Iasi”, a mai afirmat primarul Iasului.

E un privilegiu sa am Cheia orasului Iasi. Dupa cum spunea si domnul primar, exista foarte multe legaturi si asemanari intre Suedia si Romania, intre Uppsala si Iasi, legaturi pe care vrem sa le fructificam”, a mentionat Peter Edgardt, Guvernatorul Regiunii Uppsala.

Programul a continuat cu o intalnire cu conducerea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, apoi delegatia a vizitat Centrul de Cercetari al Universitatii si s-au purtat discutii pe proiecte concrete de cercetare. Pentru dupa-amiaza zilei de joi, 23 mai, a fost pregatita o intalnire cu conducerea Camerei de Comert si Industrie Iasi si vizita unei firme locale. Vineri, 24 mai, au loc discutii cu reprezentanti ai Universitatii Tehnice ”Gh. Asachi”, urmate de vizita la fundatia Star of Hope si prezentarea principalelor monumente ale orasului.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Tag-uri: delegatie, Suedia, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii