ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-02-2012, ora 12:48

Primarul Gheorghe Nichita, amenintat de patronul de televiziune, santajistul de presa si oengistul cu blana falsa

Articol de Alexandra Stefanescu

Cu cateva luni inainte de alegeri, primarul Iasului, Gheorghe Nichita, a tinut sa le reaminteasca iesenilor care sunt realii dusmani ai orasului, care il ataca public si “care nu urmaresc nimic altceva decat sa puna mana pe bugetul Iasului”.

Suntem in an electoral si la fel ca in 2008 cu cateva luni inainte de alegeri sunt supus unor atacuri publice si unor presiuni indirecte. Autorii sunt aceiasi ca in anul 2008 dar acum ma simt obligat fata de cetatenii Iasului sa-i mentionez pentru a intelege corect ceea ce se intampla. In 2008 am luptat cu o grupare care avea si are ramificatie mass media locala in afaceri, in imobiliare, care urmareau si urmaresc sa puna mana pe bugetul Iasului dar si pe parghiile legislative prin care sa influenteze in mod pozitiv afacerile proprii. In ultimele saptamani, un anumit domn cu interese foarte mari este afectat de proiectul Palas pentru ca nu a reusit sa construiasca o afacere onesta care sa reziste conditiilor corecte de pe piata ieseana asa ca incearca sa distruga, mediatic in special, un proiect care ofera 4000 de locuri de munca permanente in Iasi si care va schimba in bine imaginea orasului. O face atacand mizerabil, fara nici o proba, fara o minima deontologie profesionala institutia primarului prin intermediul postului sau de televiziune care tot timpul i-a slujit interesele. Eu personal nu sunt afectat de toate aceste atacuri. Averea mea, activitatea mea, trecutul si prezentul meu sunt asumate de mine”, a explicat edilul sef in cadrul unei conferinte de presa.

Un alt domn, sa-i spunem, desi nimeni nu-i spune asa are cu totul un alt stil. Il stiti deja! Isi pune angajatii unei fituici aproape anonime sa arunce cele mai urate calomnii asupra tintei pana cand semneaza contractul de publicitate cu ziarul sau. Santaj pe fata, sa o spunem deschis. Individul are si el mari probleme cu legea: a construit o vila de peste 500.000 de euro fara autorizatie si nu intelege ca trebuie sa intre in legalitate. Vaneaza licitatiile publice si are pretentia sa le castige fara sa faca oferte corecte. Asa ca sare pe primar, si-l ataca in fiecare zi si nu numai pe primar. De asemenea ii transmit si lui public pe aceasta cale ca nu voi ceda santajului mizerabil pe care-l practica. Avem si un fel de societate civila la Iasi care de cateva zile s-a mutat in fata Primariei. Alt individ, cu vocabular redus care se autointituleaza un sustinator al intereselor cetatenilor cand de fapt isi urmareste propriile interese. ONG-ul fantoma pe care il conduce este pretextul pentru a face presiuni publice sa scape de suma de 1 milion de euro pe care ii datoreaza Primariei! De asemenea, acelasi individ este implicat in mai multe procese pe fond funciar cu Primaria, incercand sa obtina, in mod dubios, terenuri de valoare prin interpusi. Nu va reusi asa cum nu va reusi nici sa intimideze pe nimeni cu aceste manevre”, a mai precizat Gheorghe Nichita.

In opinia primarului, tot acest santaj mediatic la care este supus are ramificatii pana la cele mai inalte institutii aflate la conducerea Iasului.

Vreau ca iesenii sa inteleaga ca acesti trei indivizi -patronul de televiziune, santajistul de presa si oengistul cu blana falsa- actioneaza de fapt impreuna, intr-un plan concertat, cu sprijin de la Casa Patrata: Prefectura si Consiliul Judetean. Sa nu uitam ca atat fituica de santaj, cat si televiziunea de atac sunt sau au fost gazduite, in conditii dubioase, in spatii ale Consiliului Judetean. Sunt tentaculele aceleiasi caracatite imobiliaro-mafiote, care urmareste subordonarea Primariei intereselor lor oneroase. Ii asigur pe ieseni ca nu au nici o sansa de succes“, conchide Gheorghe Nichita.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii