ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-10-2013, ora 05:20

Primarul Gheorghe Nichita a fost ales vicepresedinte la nivel european al Comitetului Consultativ Politic

Articol de Cristian Amariei

Primarul Municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a fost ales cu unanimitate de voturi vicepresedinte al Comitetului Consultativ Politic (PAC), organism important la nivel European in privinta politicilor in domeniul transportului public urban.

Alegerile au avut loc in cadrul Forumului CIVITAS, care are loc la Brest, in Franta, in perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2013.

Acest forum s-a remarcat printr-o intensitate deosebita a lucrarilor aplicate pe subiecte precum transportul public urban si atragerea fondurilor europene nerambursabile in acest domeniu. A fost o buna ocazie pentru ca vocea Iasului sa se auda la nivel european, intr-un grup restrans de politicieni importanti la nivelul Uniunii Europene”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Acesta a fost ales cu unanimitate de voturi vicepresedinte al Comitetului Consultativ Politic, cu un mandat pentru urmatorii doi ani.

Uniunea Europeana tinde spre o schimbare profunda a transportului public urban, care sa fie integrat, ecologic si durabil. Municipiul Iasi participa alaturi de alte 215 orase europene in reteaua CIVITAS, avand acces direct la decizii la nivel european pe acest domeniu. Investitiile considerabile pe care municipalitatea le-a derulat in Iasi a facut ca orasul nostru sa faca parte din acest club select”, a explicat primarul Gheorghe Nichita, vicepresedinte PAC.

PAC si-a asumat un rol important la nivelul Uniunii Europene pe teme precum:

- identificarea prioritatilor politice, subliniind argumentele pro si contra si subliniind relevanta politica a obiectivelor si realizarilor CIVITAS;

- oferirea de recomandari de politici;

-definirea de teme relevante pentru politica de transport urban european;

- consiliere in activitatile de baza CIVITAS (comunicare, Forumul CIVITAS, site-ul CIVITAS, grupuri tematice pe forumul politicienilor, etc).

Directia strategica a Initiativei CIVITAS este stabilita de catre PAC, declaratiile sale politice constituind liniile directoare ale politicii europene de mobilitate urbana.

Declaratiile PAC (PAC Statements) se adreseaza factorilor de decizie politica la nivel european, national si local, precum si celor din industrie, operatorilor de transport si altor parti interesate, influentand in mod deosebit politicile europene.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii