A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727676181.5106.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primarul Gheorghe Nichita a discutat cu ministrul Ioan Rus despre finantarea Aeroportului iesean
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-07-2014, ora 18:33

Primarul Gheorghe Nichita a discutat cu ministrul Ioan Rus despre finantarea Aeroportului iesean

Articol de Cristian Amariei

Primarul Gheorghe Nichita a avut o intrevedere astazi, 16 iulie, cu Ioan Rus, ministrul Transporturilor. Discutiile au avut loc la Palatul Victoria, inaintea sedintei de Guvern, iar unul dintre subiectele abordate a fost cel legat de finantarea cu fonduri europene a Aeroportului International Iasi. Concluzia la care au ajuns cei doi demnitari a fost ca Aeroportul iesean este eligibil pentru accesarea de fonduri europene, dar mai sunt cateva proceduri juridice de indeplinit, proceduri care tin de Consiliul Judetean Iasi, sub a carui autoritate se afla Aeroportul.

Am avut o discutie pragmatica si aplicata cu ministrul Ioan Rus pe tema Aeroportului din Iasi. Desi nu este sub autoritatea Primariei, in calitate de om politic, dar si de primar, consider ca este in interesul iesenilor ca proiectul de modernizare a Aeroportului sa se materializeze. Din analiza realizata la Ministerul Transporturilor a rezultat faptul ca institutia Consiliului Judetean Iasi trebuie sa mai efectueze cateva proceduri juridice pentru a primi fondurile europene necesare continuarii proiectului. L-am asigurat pe domnul ministru ca voi face tot posibilul ca la nivel local, prin consilierii judeteni, aceste proceduri sa fie indeplinite, pentru a nu pierde finantarea europeana”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Edilul-sef a tinut sa precizeze faptul ca, indiferent cine se afla la conducerea Consiliului Judetean, proiectele comunitatii iesene trebuie sa fie sustinute permanent in fata autoritatilor centrale. „Nu ma intereseaza cine este sau ce culoare politica are presedintele Consiliului Judetean Iasi. Cred ca proiectele comunitatii iesene, fie ca e vorba de oras sau de judet, trebuie sa fie sustinute. Vreau ca aceste proiecte sa prinda finantari europene si guvernamentale, iar acestea sa se materializeze cat mai rapid. Nu doresc niciun fel de disputa pe tema proiectelor Iasului”, a mai afirmat Gheorghe Nichita.

Primarul Iasului saluta gestul presedintelui Consiliului Judetean Iasi, care, impreuna cu directorul Aeroportului International Iasi, a mers la Bucuresti pentru a discuta cu ministrul Ioan Rus. „Ma bucura faptul ca domnul Adomnitei a lasat orgoliul deoparte si a venit la Ministerul Transporturilor sa discute despre finantarea Aeroportului din Iasi.

Intotdeauna va avea rezultate daca imi va asculta sfaturile. Eu i le pot da si personal, nu numai prin intermediul mass-media. Dar, daca asta e calea pe care a ales-o, nu am ce sa-i fac. Sunt sigur ca ministrul Rus i-a spus ce trebuie sa faca mai departe pentru ca Aeroportul iesean sa fie modernizat. Pentru mine, ca om politic, Aeroportul este un obiectiv pe care mi l-am asumat public si voi sprijini toate demersurile pentru ca acest proiect sa fie finalizat. Sunt sigur ca majoritatea politica din Consiliul Judetean Iasi este alaturi de mine si fac apel la domnul Adomnitei sa inteleaga ca numai prin dialog poate reusi”, a conchis primarul Gheorghe Nichita.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii