A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720003981.679.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primaria ofera tichete sociale valorice pentru iesenii cu probleme financiare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-12-2012, ora 17:32

Primaria ofera tichete sociale valorice pentru iesenii cu probleme financiare

Articol de Diana Dumitriu

Ca la fiecare sfarsit de an, cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, Primaria Municipiului Iasi, prin Directia de Asistenta Comunitara promoveaza o serie de actiuni sociale pentru a aduce bucurie in sufletele persoanelor aflate in situatii de marginalizare sociala. In acest sens, preocuparea municipalitatii iesene de a sprijini pensionarii cu venituri reduse, dar si alte categorii defavorizate (familiile cu multi copii, copiii cu dizabilitati, etc.) s-a concretizat in implementarea unui program local de sustinere a acestora prin acordarea periodica a tichetelor sociale valorice, pe parcursul unui an calendaristic, cu ocazia celor mai importante sarbatori crestine sau cu prilejul unor evenimente speciale.

Pentru Sarbatorile de Iarna 2012, actiunea de distribuire a acestor tichete a inceput cu data de 3 decembrie, prin unitatile de asistenta sociala din subordine si prin centrele de cartier ale municipalitatii, in functie de domiciliul beneficiarilor.

Pana la data de 21 decembrie, ultima zi de distribuire a tichetelor prin centrele mentionate anterior s-au eliberat 16.800 tichete pentru pensionari, in proportie de 80 % din numarul total aprobat, aproximativ 21.000 de beneficiari, iar pentru copiii cu dizabilitati, proportia a fost de 55 %, respective 517 tichete. Ponderea scazuta pentru cea de-a 2 a categorie se poate justifica prin faptul ca, aceste beneficii de asistenta sociala din bugetul local se acorda pentru prima data sub aceasta forma, ca raspuns la necesitatea diversificarii tipurilor de ajutor.

Pe aceasta cale, incepand cu data de 27 decembrie 2012, invitam beneficiarii care nu au reusit sa ridice tichetele valorice sociale, atat pensionari, cat si reprezentanti legali ai copiilor cu handicap la la sediul Directiei de Asistenta Comunitara Iasi, din sos.Nationala nr.43, cu program de lucru zilnic, de luni pana vineri, intre orele 8,00- 16,00.

Totodata, va facem cunoscut ca, din data de 27 decembrie 2010, punctul de distribuire a produselor alimentare PEAD 2012 – VITALEF din bld.Chimiei nr.12 se va inchide. Activitatea punctului respectiv va fi transferata in totalitate catre cel din sos.Nationala nr.43 ("Piramida lui Dubet"). Pana in prezent, ajutoarele alimentare au fost ridicate de un numar de 10.647 persoane, beneficiari din toate categoriile stabilite de H.G.952/2012.

foto: ziare-pe-net.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii