A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727799759.8867.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primaria Iasiului are teren pentru 1.000 de tineri
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-01-2013, ora 13:39

Primaria Iasiului are teren pentru 1.000 de tineri

Articol de Diana Dumitriu

Fostul prefect de Iasi din timpul guvernarii PDL, Dragomir Sava Tomaseschi, acum liderul filialei Fortei Civice Iasi, spune ca pe putin 1.000 de tineri ar putea beneficia de teren din partea Primariei Iasi pentru a-si contrui o casa.

Liderul FC Iasi spune ca municipalitatea are la dispozitie teren pentru tinerii dornici sa-si construiasca o locuinta.

”1.000 de noi locuinte inseamna, in fiecare an, venituri la bugetul local din impozite. Daca tinem cont ca o casa de dimensiuni medii, complet mobilata, costa minimum 60.000 de euro, acordarea de teren tinerilor ar insemna atragerea unei investitii private de minimum 60 – 70 milioane de euro. Sunt bani care vor circula in industria constructiilor din Iasi, a serviciilor aferente si care ar genera locuri de munca. Desigur, toate acestea sunt posibile numai cu acordul Primariei Municipiului Iasi”, a declarat intr-o conferinta de presa Dragomir Tomaseschi.

El spune ca prin actiunile pe care le-a initiat in instanta pe vremea cand era prefect a reusit sa sporesca zestrea orasului cu 57,8 de hectare, 37 dintre acestea fiind in zona Moara de Vant si au fost retrocedate ilegal unor persoane care aveau dreptul la aceeasi suprafata de pamant, numai ca nu pe raza municipiului Iasi, ci a comunei Tomesti. Alte 20,8 hectare, situate in Copou, au fost retrocedate ilegal unei alte persoane care, de drept, trebuia sa primeasca pamant pe raza comunei Movileni.

De aceea el propune conducerii Primariei sa ofere cele doua suprafete de teren tinerilor care vor o casa mai ales ca de aproape 10 ani, de cand legea permite acordarea a maximum 500 de metri patrati de teren tinerilor cu varsta pana in 35 de ani, nimeni nu a beneficiat de aceasta facilitate in Iasi. In prezent, o treime dintre cei aproximativ 3.000 de solicitanti a depasit limita de varsta.

Hotararile Comisiei Judetene de Fond Funciar au fost luate in perioada in care Prefectura Iasului era condusa de liberali, actualii parteneri de guvernare ai primarului Gheorghe Nichita. Aparent, prefectul de atunci si primarul nu se intelegeau. In realitate, transferul de terenuri nu ar fi fost posibil fara acordul Primariei Iasi. Decizia judecatorilor de a anula cele doua hotarari de fond funciar, prin care anumite persoane s-ar fi imbogatit necuvenit peste noapte, confirma ca nu am orchestrat vendete politice, asa cum se plange primarul Nichita, ci am actionat in spiritul legii”, mai spune Tomaseschi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii