ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-02-2016, ora 09:26

Primaria Iasi vrea cinematografele inapoi

Articol de Madalina Irimia
Primaria din Iasi vrea sa recastige in instanta cele cinci cinematografe din oras. Cladirile sunt intr-o stare deplorabila, iar autoritatile locale ar vrea sa le restaureze. Din cele cinci cinematografe de stat care erau inainte in Iasi, doua stau sa cada, unul a fost vandut, unul inchiriat, iar altul a ars.
Cinematograful Republica, din centrul Iasiului, arata ca o ruina. Din zid se desprind bucati mari de caramida, iar cladirea este un pericol pentru trecatori.

Dureros de afara. Din inauntru, asta e. Nu poti sa fii curios cum e inauntru cand vezi cum e afara”, a declarat un locuitor al Iasului.

Nu mai am incredere in siguranta pe care o pot oferi cinematografele astea”, a adaugat un alt iesean.

Unii cinefili s-au incumetat sa intre in cinematografele Victoria si Republica, dar au regretat decizia. Cladirile nu au mai fost renovate de cel putin trei decenii.

„Am intrat o singura data. E foarte frig”, a declarat un cinefil.

„E urat tare adica si locurile sunt inghesuite, abia poti sa stai cu picioarele”, a adaugat altul.

„Nu mi se pare un loc foarte sanatos, in primul rand, pentru ca este foarte mult praf in jur. Este destul de jalnic”, a subliniat un alt cinefil.

Primarul ar vrea sa reabiliteze cladirile, dar mai intai trebuie sa castige in instanta drepturile asupra cinematografelor, chiar si a celor care au fost vandute.

„Vrem sa facem teatru, cinematograf si alte activitati culturale si ce are nevoie orasul in momentul de fata. Prin urmare speram sa castigam repede in instanta, sa le refacem si sa le daruim inapoi orasului”, declarat primarul Iasiului, Mihai Chirica.

Pana acum, Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor a fost sanctionata de cinci ori pentru fatadele neingrijite ale cladirilor si o data pentru terenul insalubru din spatele unuia dintre cinematografe. in total, 6.000 de lei.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii