A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720181700.9943.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primaria Iasi demareaza Proiectul „Copou”. Tariful la apa calda si caldura scade cu 15%!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-09-2014, ora 13:40

Primaria Iasi demareaza Proiectul „Copou”. Tariful la apa calda si caldura scade cu 15%!

Articol de Ana-Maria Onofrei

Primarul Gheorghe Nichita a anuntat miercuri, 3 septembrie, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Roznovanu, demararea Proiectului Copou. Este vorba despre un proiect care se realizeaza in premiera in Romania dupa anul 1990: construirea a 16 km de conducte primare si instalarea de module termice individuale, prin prelungirea Magistralei 2.

Lucrarea va fi realizata cu fonduri europene nerambursabile, in valoare de 17 milioane de euro, si va permite racordarea cladirilor publice la Sistemul de Alimentare Centralizata cu Energie Termica.

Cel mai important efect asupra consumatorilor din Iasi este scaderea tarifului energiei termice cu cca 15%, dupa finalizarea acestei investitii. Un alt element important il reprezinta economiile majore la subventia pe care o acorda Primaria. Prin scaderea costului gigacaloriei, estimam o economie de 23,5 milioane lei pentru perioada 2016 – 2020, cu o medie de economisire de 4,7 milioane lei pe an. Sunt bani multi, 1 milion de euro pe an, pe care putem sa-i folosim pentru alte proiecte importante ale orasului”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Din calculele operatorului de termoficare, viitorii clienti care se vor racorda la noua magistrala vor realiza in total economii de 3 milioane de euro pe an la factura la apa calda si caldura. In plus, pe perioada lucrarilor se creaza peste 100 de locuri de munca in Iasi. „Pe langa avantajele economice prezentate, vorbim si de un aspect ecologic important pentru noi. Prin acest proiect, cea mai verde zona a orasului, Copoul, devine si mai verde, prin reducerea semnificativa a poluarii. Ca sa intelegeti efectul, este ca si cum in Iasi ar circula cu 40.000 de masini mai putin in fiecare an, prin reducerea emisiilor de noxe cu 24.000 de tone pe an”, a mai spus primarul municipiului Iasi.

     
Tag-uri: iasi, primarie, proiect, copou
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii