A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720207332.0609.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primaria Iasi are un excedent bugetar de 1.243.000 de lei. Vezi pe ce vrea sa il cheltuie!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-07-2012, ora 04:29

Primaria Iasi are un excedent bugetar de 1.243.000 de lei. Vezi pe ce vrea sa il cheltuie!

Articol de Anca Gabriela Cretu

Joi, 26 iulie are loc o noua sedinta de Consiliu Local (CL). Printre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi se numara cele care fac referire la rectificarile bugetare si la modul de cheltuire al excedentului bugetar.

In ceea ce priveste proiectul care face referire la bugetul municipiului Iasi, reprezentantii primariei au estimat pe anul in curs o suma de peste 675 000 de lei. Cea mai mare pondere a veniturilor apartin sumelor defalcate din TVA, urmate de cotele defalcate din impozitul pe venit si a sumelor din cotele din impozitul pe venit. La capitolul cheltuieli de functionare, cele mai mari cifre au fost atribuite unitatilor de invatamant (38%), urmate de transport (15%), respectiv combustibil si energie(11%).

In plus, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Iasi, Sebastian Buraga a precizat ca o alocare importanta in cadrul bugetului, o constituie suma de 2 milioane de lei necesara lucrarilor din 7 biserici. Printre parohiile care vor beneficia de finantarea municipalitatii se numara: Parohia Sfintii 40 de Mucenici, Parohia Inaltarea Domnului, Parohia Sf.Mahrama si Sf Martiri Brancoveni, Parohia Sf. Cuvios Antonie cel Mare si Nasterea Sf. Ioan Botezatorul , respectiv Parohia Sf. Parascheva din cadrul Spitalului de Boli Infectioase Iasi.

La rectificarea bugetara pe care o propunem in cadrul CL este prevazuta si o suma de 2 milioane de lei, pe care o vom aloca mai multor lacasuri de cult de pe raza municipiului Iasi. Suntem intr-un parteneriat solid cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Iasul este un centru spiritual important pe harta Romaniei si a Estului Europei. Sunt diferite lucrari pe care le are de facut fiecare parohie in parte: de mentenanta dar si pentru sustinerea de investitii absolut necesare pentru viata monahala”, a declarat Buraga.

Din excedentul bugetar de 1. 243.000 de lei, reprezentantii municipalitatii vor sa aloce 1.124 000 de lei pentru locuinte, servicii si dezvoltare publica. Pasajul de la Hala Centrala ar putea primi 550 000 de lei, iar capitolul dedicat proiectelor, avizelor de locuinte colective din cadrul programului de sprijinire al tinerilor ar beneficia de 170 000 de lei.

Foto: ds141.com

     
Tag-uri: CL, Iasi, buget, sedinta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii