A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833277.4702.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primaria Iasi amendata cu 60.000 lei pentru ca a taiat teii de pe Bulevardul Stefan cel Mare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-03-2013, ora 14:57

Primaria Iasi amendata cu 60.000 lei pentru ca a taiat teii de pe Bulevardul Stefan cel Mare

Articol de Alexandra Stefanescu

In luna februarie teii si castanii de pe Bd. Stefan cel Mare si de pe Str. Colonel Langa au fost taiati, masura care face parte din noul plan urbanistic, dupa cum au afirmat reprezentantii Primariei Municipiului Iasi, si care a determinat societatea civila sa actioneze impotriva taierii arborilor.

Au fost organizateproteste, s-au semnatpetitii, s-au scris articole pe bloguri, postari pe site-urile de socializare si adrese catre institutiile locale prin care iesenii si-au manifestat nemultumirea fata de inlocuirea teilor cu salcami japonezi. De asemenea, patru reprezentanti ai societatii civile au avut o intrevedere cu viceprimarul Mihai Chirica pentru a discuta despre posibilitatea stabilirii unui dialog cu responsabilii proiectului. Toate actiunile desfasurate au fost apolitice si ca reactie la omiterea autoritatilor publice de a consulta populatia Iasului in cazul proiectelor care vizeaza schimbari majore ale spatiului public.

Joi, 21 martie, Comisariatul Judetean Iasi al Garzii Nationale de Mediu a transmis un raspuns iesenilor care in luna februarie au adresat solicitari catre institutiile locale pentru verificarea legalitatii demersurilor Primariei Municipiului Iasi.

Conform raspunsului Comisariatul Judetean Iasi al Garzii Nationale de Mediu, "taierile din perioada 01.02.2013 - 13.02.2013 s-au efectuat fara respectarea regimului silvic; nu s-a realizat un registru local al spatiilor verzi; nu s-a realizat auditul suprafetei, calitatii si accesibilitatii spatiilor verzi din Municipiul Iasi; nu au prezentat documente relevante privind indeplinirea obligatiei de a asigura o suprafata de spatiu verde de minim 20mp/locuitor pana la data de 31.12.2010".

Comisarii GNM - GJ Iasi au aplicat Primariei Municipiului Iasi sanctiuni contraventionale reprezentand: "amenda in valoare de 60.000 lei aplicata UAT Municipiului Iasi in conformitate cu prevederile art. 96 alin. 3 pct. 9 din Legea 195/2005, pentru nerespectarea obligatiei de a realiza in totalitate si la termen masurile impuse, in conformitate cu actele de reglementare si prevederile legale, de persoanele imputernicite cu verificarea, inspectia si controlul in domeniul protectiei mediului; avertisment aplicat in conformitate cu prevederile art. 23 alin. 1 lit. c) din Legea 24 republicata si modificata, pentru nerespectarea prevederilor art. 10 alin. 1, respectiv 16 alin. 1 legate de realizarea auditului suprafetei, calitatii si accesibilitatii spatiilor verzi, respectiv de constituirea si actualizarea registrului local al spatiilor verzi in conformitate cu normele aprobate prin Ordinul MDRT 1466/2010 coroborat cu prevederile art. 7 din OG 2/2001 (PVCSC seria AA nr. 04779)".

Foto: jurnalul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii