ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-06-2012, ora 15:57

Primaria Iasi a semnat contractul pentru " Managementul de Trafic in Municipiu". Vezi ce prevede proiectul

Articol de Alexandra Stefanescu

Astazi, la Primaria Iasi, a avut loc semnarea contractului pentru proiectul „Sistem de Management de Trafic in Municipiul Iasi”.

Prin acest proiect se urmareste fluidizarea traficului rutier si pietonal, precum si reducerea numarului de accidente si ambuteiaje, dar si scaderea poluarii cauzate de stationarea prelungita a vehiculelor la traversarea intersectiilor. Durata contractului si perioada de implementare este de 24 luni. Valoarea totala a proiectului este de 91.182.308,68 lei, cofinantarea acestuia fiind de 1.471.356,13 lei.

Obiectivele proiectului sunt: implementarea unui sistem de management al traficului care contribuie la fluidizarea traficului in polul de crestere Iasi – reducerea timpului de stationare a autovehiculelor la traversarea intersectiilor, cresterea vitezei de circulatie si reducerea congestiilor.

Proiectul va cuprinde un centru de comanda si control al traficului care va fi dotat pentru a raspunde si necesitatilor persoanelor cu handicap locomotor.

Toate datele colectate de detectoarele de trafic vor fi transmise la automatul de trafic. In cadrul proiectului 90 intersectii si treceri de pietoni vor fi semaforizate si echipate cu automate de dirijare a circulatiei, vor fi puse in functiune detectoare de vehicule de tip video, un sistem de comunicare intre intersectii si un centru de comanda cu fibra optica, un sistem de camere video pentru supravegherea conditiilor in care se desfasoara traficul, cu efecte pozitive si asupra sigurantei locuitorilor, deoarece acestea transmit in timp real imagini in Centrul de Telesupraveghere, unde se afla si reprezentanti ai politiei comunitare.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Geo,  20.06.2012 18:24

Nu inteleg cum s-ar fi putut semna contractul, s-a organizat licitatia???? Nu regasesc nicio informatie suplimentara anuntului de intentie....cat despre anunt de participare in SEAP nici nu poate fi vorba...

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii